/

Posa-hi humor al màrqueting i a triomfar!

La setmana passada la Sílvia Miró de RRHH escrivia el post de Treball i humor, un bon equip! I volem seguir amb el bon humor. Somriure promou el benestar de les persones; rient estimulem el sistema immunològic, combatem l’estrès, millorem l’estat d’ànim i fins cremem calories. És clar doncs que utilitzar l’humor al màrqueting no pot sinó ser un element estratègic que ens aporti beneficis.

Fer que ens recordin

D’entrada, si fem somriure al nostre públic ens recordaran més. Segons Nielsen (empresa que realitza estudis sobre els hàbits de compra dels consumidors i les tendències en consum), l’humor és el tret diferencial que ajuda a que es recordin els missatges publicitaris.

A Espanya les dades són especialment significatives, doncs segons l’estudi de Nielsen, més de la meitat dels enquestats recorda aquells anuncis que utilitzen missatges humorístics.

Humor al màrquetingI no només això, les marques que utilitzen l’humor en el seus missatges són les que aconsegueixen també nivells més alts d’engament – compromís amb la marca. Per exemple, amb els vídeos que incorporen humor, els consumidors són tres vegades més proclius a visitar la pàgina de la marca.

Tot això és especialment rellevant ara amb els nous mitjans online i el boom del màrqueting de contingut. No podem deixar d’explicar coses i introduir unes notes d’humor farà més atractiu aquest contingut.

Posicionar-nos

Com a negoci o empresa ens posiciona ens una franja de “simpatia” cap a nosaltres. I, per suposat, si es fa amb gràcia, educació i respecte, per a res ens fa perdre credibilitat o la imatge de professionalitat. A més a més, tampoc cal aportar constantment contingut d’humor; a vegades unes pinzellades poden ser suficients.

No sé si recordareu un bon exemple va passar fa cosa d’any i mig. Van expulsar un concursant de Master Chef després de presentar un plat sota el nom de “León come gamba”. Allò va suposar una explosió de comentaris i posts a les xarxes, i algunes marques van utilitzar el fet per explotar el seu costat humorístic amb eloqüència. Marques com Aquarius, Just Eat, Cruzcampo, Mixta, Infojobs, Vertele, Plus Ultra Seguros, per no mencionar centenars de negocis pimes i fins algun que altre Ajuntament. O el mateix Ferran Adrià.

No hi ha res com posar-hi una mica d’humor a la vida. Posa-hi humor al màrqueting!

Humor al màrqueting

Humor al màrqueting

humor al màrqueting

humor al màrqueting

humor al màrqueting

humor al màrqueting

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Quan acabis de comunicar, recorda, avalua

Next Story

Els millors anuncis de Nadal

Latest from Competitivitat