Sempre plou en cap de setmana…. o no: predicció meteorològica del 8 al 15 de setembre 2017

El passat dimecres vam tenir una demostració de la rauxa meteorològica mediterrània de finals d’estiu o principis de tardor: grans tempestes al Maresme, aiguats i rierades…i els comerços mirant-s’ho des de les elevades voreres. Veiem quina és la predicció meteorològica del 8 al 15 de setembre.

A la 1:30 de la matinada i des de Barcelona comptàvem 1 llamp per segon! precisament un tema que preocupa al sector esportiu i més concretament als camps de golf són els llamps.

Quan s’aproxima una tempesta, els camps de golf han d’aturar les seves activitats, cal anar amb compte ja que la caiguda de llamps sempre pot ser més elevada en les seves instal·lacions. També si plou, poden recollir l’aigua de pluja, això que s’estalviaran en reg.

Doncs bé, us podem dir que aquest dissabte ens arriba un altre canvi i no serà poca cosa, depenent de la comarca. El Pirineu, comarques de Girona i Barcelona tindran precipitacions, puntualment intenses al litoral i zones properes amb alguna tempesta forta. A la resta molts núvols i poca precipitació.

 

El més destacable serà la notable baixada de la temperatura a partir de la tarda. Primer tast seriós de la tardor

Les botigues de roba poden començar a vendre les primeres peces d’entretemps. Si vostè passeja amb una temperatura de 25º a 30º, no li venen massa ganes de comprar-se un jersei, però si tenim 15º o com a molt 20º amb ventet…ja és una altra cosa.

Diumenge el temps millora amb una atmosfera neta, ventilada i fresca. A partir de dilluns tindrem petits canvis, avui sol, demà nuvolades amb algun ruixat, sempre més probables a les comarques del nord i nord-est, enguany setembre vol fer de setembre i no pas com els darrers anys quan l’estiu canicular es perllongava fins la segona quinzena del mes.

Per acabar, fa uns anys faig fer un petit treball sobre si és veritat que plovia més en cap de setmana que no pas entre setmana. Agafant 1000 dies consecutius, el resultat va ser el següent. Hi va haver 218 jornades amb precipitació repartits així: 37 dijous, 35 dilluns, 31 diumenges, 29 dimecres, dimarts i dissabtes i 28 divendres. I si hagués agafat 10000 dies, conclouríem que pot ploure per igual qualsevol dia de la setmana. Ja hem trencat un tòpic.

Per gentilesa de TAIKO Meteorologia

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

5 consells abans de pujar l’empresa al núvol

Next Story

Accés al finançament per a la internacionalització de les pimes

Latest from ODS i RSC