//

5 consells abans de pujar l’empresa al núvol

El primer que vam intentar quan volem pujar l’empresa al núvol és replicar exactament el que tenim. És a dir, movem els servidors i equips des de la nostra infraestructura a la d’un tercer i virtualitzem nostres escriptoris i els nostres discos a la xarxa. Però en definitiva, l’endemà de pujar al núvol, tot continua igual. En remot, sí, però la nostra forma de treballar segueix sent la mateixa i no aprofitem realment el potencial que té el núvol.

5 consells abans de pujar l’empresa al núvol

1 – Canvia els teus hàbits

Pujar l’empresa al núvol implica un canvi en la forma en què treballem i ens relacionem amb els nostres clients. El núvol ens permet parlar directament de necessitats i de serveis, d’una nova cultura del treball i de la forma en què ens organitzem. ‘Centra’t en això!

Tots tenim clar que la nostra empresa ha de “pujar” al núvol o almenys ha d’aprofitar aquesta tecnologia de la qual tant es parla

2 – Busca les eines adequades

Els avantatges de pujar al núvol són moltes, però la diferència està en com fem que la nostra empresa comenci a aprofitar-les. Pensa primer com podeu treballar aprofitant al màxim aquests avantatges i després decideix què eines necessitareu per a això.


Després de la seva tornada a Apple, Steve Jobs va fer la següent reflexió:

“No necessito un disc dur en el meu equip si puc arribar ràpid al servidor”


3 – Organitza el teu equip

Treu-li el màxim rendiment a les eines que la xarxa t’ofereix, fent que les persones de la teva organització treballin realment en equip . Per exemple, ja no hauràs d’enviar un document per a la seva revisió sinó compartir-ho en el núvol. Treballant sobre un mateix escrit, obtindràs una versió definitiva única de forma ràpida.

A més podràs comptar amb qualsevol membre del teu equip de forma immediata i sigui on sigui . Les tecnologies en el núvol permeten de forma senzilla les reunions a la xarxa.

Pensa que implementar mesures com el teletreball, deriven en una major productivitat i aportació de valor!

https://www.pimealdia.org/cultura-presencialista-cultura-valors/

4 – Torna mòbil!

la teva empresa i els teus col·laboradors han de poder treballar siguin on siguin i tinguin el dispositiu que tinguin. Per a això ajuda molt basar les aplicacions de treball en interfícies WEB que us permetin treballar igual des d’una tablet que des d’un cibercafè.

5 – Pensa en la seguretat

Si algú es porta un PC de la companyia no trobarà res dins!

 Si algú es porta un PC de la companyia no trobarà res dins! Sabrem si estem plantejant una migració correcta al núvol si canviem l’ordinador amb qualsevol membre de la nostra empresa, i tots podem seguir treballant de forma immediata sense instal·lar res i sense fer res a faltar. Això es deu al fet que tota la informació està sempre disponible per a la companyia des de qualsevol lloc, però de la mateixa manera, aquesta informació ha de poder ser denegada de forma immediata als que ja no hagin d’accedir-hi.

La clau és que encara que no hi hagi res al dispositiu de cap membre de l’organització es pot accedir a tot el que necessitem.

José María Torres

Presidente ejecutivo del grupo Numintec
Premi Fundació PIMEC als Valors d’empresa 2017

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Com enviar mostres sense valor comercial a l’estranger?

Next Story

Sempre plou en cap de setmana…. o no: predicció meteorològica del 8 al 15 de setembre 2017

Latest from Competitivitat