Sense pluges generals a la vista: predicció meteorològica del 30 de setembre al 6 d’octubre 2017

Som a l’estiuet de Sant Miquel, jornades agradables que estadísticament venen després del primer temporal de la tardor. Enguany de temporal no n’hem tingut, però no han mancat les tronades i els descensos tèrmics.

Cap de setmana amb una interrupció en l’estabilitat, amb força núvols

Aquest cap de setmana tindrem una interrupció en l’estabilitat, amb força núvols sobretot dissabte a la tarda, quan no hi faltaran alguns ruixats a punts de la meitat nord del país. Diumenge es mantindran els núvols però amb ben poca pluja i de nou a partir de dilluns se’ns aproxima l’anticicló, sinònim de manca de pluges.

La situació meteorològica condiciona les activitats de les empreses

Això ens porta a fer un exercici que demostra de quina manera una situació meteorològica determinada condiciona les activitats de moltes empreses. Si efectivament gran part de la setmana vinent el temps és més o menys tranquil, és moment adequat per:

  • Anar a la drogueria per comprar pintura i pintar aquella façana mig pelada, ja que el temps eixut facilitarà que s’assequi amb rapidesa.
  • Rehabilitar la terrassa o aquell sostre sense que pateixi per si plourà o no.
  • Les empreses d’energia veuran com el consum serà més aviat modest ja que ni farà prou calor per connectar aires condicionats, ni massa fred per utilitzar calefaccions.
  • Els hotels i càmpings podran tenir més clientela ja que es podrà gaudir d’un temps agradable i en moltes zones acompanyades d’un bon sol.

  • També els parcs d’atraccions no tindran entrebancs meteorològics que puguin influir en l’assistència de la gent.
  • Les tasques al camp, explotació forestal, viticultors que estan acabant la verema…cap problema ja que no plourà -tot i que en força zones es necessita aigua- amb temperatures una mica massa elevades de dia i fresques de nit. Bon moment per realitzar tasques al camp.
  • Mercaderies i passatgers sense problemes, amb algun banc de boira de bon matí, sense pluja ni glaçades per viatjar amunt i avall.
  • Sector nàutic i marítim, sense temporals a la vista.
  • Esdeveniments com casaments, festes a l’aire lliure…sense sorpreses imprevistes i poc desitjades.
  • Les asseguradores no tindran excés de feina per caiguda de llamps ni ventades fortes o altres fenòmens adversos.
  • Productores de cinema, si teniu que fer rodatges a l’aire lliure i no voleu pluja ni cels grisos, aprofiteu a partir de dilluns

i així podríem continuar força estona. Imagineu-vos el que hem comentat però amb un temporal de pluja…ja arribarà, ja.

Per gentilesa de TAIKO Meteorologia

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Adblock: Creixent bloqueig d’anuncis online, i alternatives

Next Story

5 errors que has d’evitar si ets empresari

Latest from ODS i RSC