Adblock: Creixent bloqueig d’anuncis online, i alternatives

Adblock
Adblock

Saps què és el Adblock? El Ad blocking o Ad filtering (bloqueig o filtre d’anuncis) és un tipus de software que permet treure o alterar el contingut publicitari que apareix a una pàgina web o a una aplicació mòbil. Davant el creixement d’usuaris que opten per instal·lar aquest dispositiu, hem de potenciar les alternatives per donar-nos conèixer.

Possibilitats publicitàries online per a pimes

Per a les pimes, l’àmbit online ha obert unes possibilitats publicitàries a les quals abans no haguéssim tingut accés per una qüestió tan simple com de pressupost. La publicitat online existeix en una varietat de formes com banners, imatges, animacions, àudio i vídeos incrustats o en auto-play, text, o finestres emergents – pop-ups.

Com a usuaris, saps allò d’un dia buscar vols per planificar un viatge, i l’endemà aparèixer ofertes d’aerolínies a cada pàgina web que obres? Bloquejar-ho respon a un desig de voler navegar de manera còmoda i sense interrupcions, i a decidir apel·lar a la tecnologia que permet fer-ho. Com una espècie de boicot massiu dels usuaris davant cert “intrusisme”.

Ara com ara el 26,5% dels usuaris a Espanya té instal·lat un programa o l’altre de bloqueig d’anuncis, i és una tendència creixent. Sense anar més lluny, als Instituts educatius, als quals l’ús d’ordinadors per part dels estudiants és ja quasi habitual, es demana en molts casos als alumnes que d’entre les configuracions bàsiques dels seus dispositius, tinguin instal·lat un adblock.
AdblockAlguns mitjans, majoritàriament dels grans que veuen perillar els seus comptes amb anunciants igualment grans espantats per la falta de rendibilitat de les seves inversions, han decidit a emprendre accions del tipus impedir l’accés d’usuaris que tenen instal·lat software antianuncis. Potser no els ajuda, perquè sembla una resposta “agressiva” i de dubtós resultat si pensen que l’usuari pensarà: “Vinga va, teniu raó, desactivaré el meu software per poder veure qui s’anuncia a la vostra web”.

Alternatives al Adblock per a la publicitat online

Com a empresaris, què podem fer davant d’això? Ara resulta que una possibilitat que se’ns havia obert, sembla es tanca. Doncs sempre hi ha alternatives! Aquí sempre hem apostat pel que s’anomena màrqueting de contingut, segmentació, i, al final, aportar valor.

La publicitat, o les accions que fem per donar-nos a conèixer, en tot cas, ha d’aportar valor. L’usuari o consumidor actual és massa llest i té massa informació per a pretendre enamorar-lo a base d’intrusisme. Que ahir m’interessava buscar un vol, però avui ja no, gràcies. No ens subestimem a nosaltres mateixos perquè, és clar, també som usuaris i consumidors.

Adblock

Sempre ha de ser un… el que diuen “win-win”, guanyem-hi tots. Aporta’m alguna cosa que jo consideri de valor, i em guanyaràs milions de cops més que per la “certa imposició” d’haver de veure, sí o sí, la teva publicitat…

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

6 consells per a escoltar de forma efectiva

Next Story

Sense pluges generals a la vista: predicció meteorològica del 30 de setembre al 6 d’octubre 2017

Latest from Innovació