Com a pime, puc fer publicitat? (Part 2: Publicitat online)

publicitat online
publicitat online

La setmana passada vam estar explorant idees de publicitat offline o tradicional que podien partir de pressupost zero, intercanvis o inversions efectives de 100 a 1.000€. Parlàvem de la possibilitat de les pimes de fer publicitat offline. I ara ens quedava pendent parlar de la publicitat online.

Amb les noves tecnologies i la digitalització, les oportunitats que s’obren són infinites. I a diferència de les dificultats de mesurar les inversions publicitàries offline – encara i bo poder utilitzar certes eines –, en el camp online no cal que ens en preocupen d’aquest aspecte: sempre tindrem una referència exacta del resultat o efectivitat del que fem.

Quatre accions bàsiques que com a pime ens podem permetre fer online:

  1. publicitat onlinePÀGINA WEB, BLOC O PERFIL A ALGUNA/ES DE LES XARXES SOCIALS: D’entrada, és clar, fem-nos presents a internet. Es tracta de crear una finestra digital del nostre negoci, un aparador, quan no crear directament el nostre negoci a internet amb una botiga online.

Pensem què és el que més convé i invertim una mica de diners, esforç i temps a mantenir-nos actius i actualitzar constantment continguts. (Veure post: 7 claus actuals del SEO).

  1. GOOGLE MAPS: Afegeix el teu negoci a Google Maps. Augmentarà el posicionament del teu negoci a internet i aconseguiràs que els teus clients et trobin a internet.

Més informació com crear una nova ubicació a Google Maps: Bloc de Emprendiz.

  1. BANNERS: Es tracta de mini-anuncis a altres pàgines web o mitjans online en forma de botó clicable que porta l’usuari a la teva web, bloc o perfil de xarxa.

Ha d’incloure molt poca informació i molt concreta i directe; amb un missatge atractiu i rellevant que cridi l’atenció de manera ràpida. Et recomanem que ho aprofitis per promocionar una acció concreta, descomptes de temporada, llançament de nou servei o producte, o obertura de nova seu, per exemple.

Assegura’t que el banner està ubicat a la secció que correspon al teu negoci, i que és ben visible. Les altres pàgines et cobraran per tenir el teu banner present, i normalment rotant, al seu portal. Pot ser que sigui per número de vegades que et veu un usuari (impressions) o per les vegades que algú clica al teu banner. Recomanem contractar la segona opció, doncs t’assegures la qualitat de l’usuari que et visita i que està realment interessat.

  1. GOOGLE ADS O ANUNCIS A XARXES COM FACEBOOK: És assequible. Assegura’t de segmentar bé el teu públic, és a dir, decidir exactament quina franja d’edat, procedència, estil d’usuaris vols que vegi el teu anunci.

Pots començar amb una campanya de 5-10 dies a raó de 30-40€ al dia i veure quins resultats obtens.

Com hem assenyalat, a internet tenim la sort que podem mesurar de seguida el resultat d’una acció. És més, mentre tens la campanya activa, pots inclús fer-ne variacions, canviar paraules claus o creativitats i dissenys, segons com vagis veient que funciona. El mètode prova-test és una bona manera d’acabar encertant i dirigint tràfic a la teva web.

Com amb la publicitat offline, comença per fer alguna prova en un entorn de proximitat, acotant el públic amb un banner al portal web d’un mitjà de comunicació local, o realitzant una promoció específica a través de Facebook amb una bona segmentació de públic.

Si necessites ajuda, digues-nos-ho! O explica’ns com t’ha anat!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La mediació, una fórmula creativa per resoldre conflictes empresarials

Next Story

Els llindars de l’acomiadament col·lectiu

Latest from Competitivitat