5 errors que has d’evitar si ets empresari

Si bé és cert que els empresaris són els que millor coneixen les seves empreses, no és menys cert que, en algunes ocasions “els arbres els impedeixen veure el bosc” i aplicant-lo a l’activitat empresarial el podríem interpretar com que “el negoci els impedeix veure la empresa “. Amb una adequada planificació estratègica empresarial, podrem cobrir i donar resposta a totes les necessitats de l’empresa.

Mentalitat fora de la caixa: veure més enllà de nosaltres mateixos

És una mica incoherent, però en diverses ocasions els empresaris desenvolupen la seva activitat empresarial des del seu punt de vista i no des del punt de vista dels seus clients, proveïdors i empleats. Per això, a continuació es detallen 5 errors que has evitar si ets empresari.

Relacions tòxiques

Tots coneixem persones en la nostra vida que, per algun o altre motiu ens resulten tòxiques i la seva existència és molt habitual en l’activitat empresarial. Així trobem a clients tòxics als quals no podem deixar de subministrar per algun motiu però que perjudiquen la nostra rendibilitat; altres vegades trobem a proveïdors tòxics als quals hem de seguir comprant per certs compromisos i, naturalment a empleats tòxics que generen mala influència en els seus companys i que acaben afectant el clima laboral.

Com puc millorar el clima laboral de la meva empresa?

I si bé tot això es podria solucionar amb una adequada gestió i planificació empresarial, la seva realització no sol agradar a les empreses perquè es pensa en l’efecte a curt termini i no en els beneficis i millores amb què comptarà l’empresa en el mitjà-llarg termini.

Escassa diversificació de productes i serveis

Certes Empreses focalitzen la seva activitat empresarial en productes que porten anys i anys fabricant o en serveis que han prestat habitualment, sense parar-se a pensar si el client actual els vol tal com són. I així, el dia que aquest client es va amb la competència, l’empresari no entén el motiu, quan hagués estat tan senzill com realitzar un seguiment personalitzat dels clients via qüestionari o entrevista personal on s’haguessin pogut detectar múltiples aspectes.

Improvisació comercial

Algunes empreses volen incrementar la seva vendes d’una manera ràpida i ho solucionen contractant un comercial que si no compta amb una cartera consolidada, amb prou feines pot desenvolupar una cartera nova. O bé contracten un responsable de vendes que si bé es mou com peix a l’aigua amb els grans clients no així amb el seu equip i el que aconsegueix d’una banda ho perd per un altre. I així, s’acaba improvisant, prenent decisions inadequades i gastant diners en accions que té escàs retorn en increment de vendes.

Orgull directiu

En algunes ocasions, m’he trobat amb empresaris que per molt que els indiquis que les decisions que estan prenent no són les adequades, fan cas omís i, en el seu afany per seguir fent les coses com ells creuen que és el millor, acaben per portar a l’empresa a una delicada situació de la qual, lamentablement, és molt difícil sortir.

Lideratge Empresarial. Sé liderar? En què puc millorar?

Inexistència de planificació

Certes empreses, sorprenentment, viuen al dia i no són capaços de planificar la seva activitat empresarial en el seu punts crítics com poden ser planificació de cobraments i pagaments, la qual cosa provoca fortes tensions de tresoreria i possibles entrades en suspensió de pagaments.

En definitiva, tot això se soluciona amb una adequada planificació estratègica empresarial que ha de ser dissenyada, desenvolupada i implementada per professionals qualificats que compten amb la suficient experiència per que la seva execució sigui el més eficaç i eficient per a les empreses .

Ana Isabel Pérez Ortega, consultora Dept. Consultoria estratègica de PIMEC

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Sense pluges generals a la vista: predicció meteorològica del 30 de setembre al 6 d’octubre 2017

Next Story

4 nivells d’avaluació d’un pla de formació

Latest from Competitivitat