Lideratge Empresarial. Sé liderar? En què puc millorar?

Abans de començar, és convenient que expliqui què és el lideratge empresarial. I és que quan parlo de lideratge empresarial faig referència a l’habilitat o al procés mitjançant el qual el líder de l’empresa influeix per satisfer els objectius i necessitats de l’empresa.

Quins tipus de Lideratge Empresarial hi ha?

Bàsicament existeixen dos tipus de lideratges:68

  • El lideratge transaccional: és “el necessari”, basat en les matemàtiques, el rigor, els processos i les remuneracions, però amb el que no és suficient per crear una gran empresa
  • El lideratge transformacional: és el que recau en la valoració personal, és l’espai del somiador i és el que diferencia les empreses entre sí, ja que si sense el primer no hi ha res a fer, sense aquest no hi ha res transcendent.

La  importància del lideratge empresarial recau en el desenvolupament del màxim potencial de l’empresa i dels treballadors que la conformen.

4 punts bàsics del Lideratge Empresarial

  1. Cal treballar, però tingues en compte els interessos i descansos del teu equip

L’error més comú i freqüent és no donar els temps de descans que necessiten els treballadors. Dona’ls la possibilitat de fer petites pauses, que es relacionin mentre esmorzen o dinen junts, que desconnectin i carreguin les “piles” per tornar a la feina amb més ganes. Com més descansats estiguin i millor es relacionin entre ells, més rendiran en les seves tasques i, en ben poc temps, ho notaràs en la productivitat de la teva empresa.

  1. Escoltar també als empleats

Un líder no és ni ha de fer-se el sord, si els líders anessin sords per la vida es trobarien dins una bombolla aïllada del món. I encara que els líders de les empreses no siguin sords, molts actuen com a tal, minvant les seves possibilitats d’èxit i permanència com a capdavanter de la companyia. Un líder empresarial no només mana i ordena, sinó que també coopera i escolta pel bé del seu futur professional i empresarial.

  1. Millorant la teva imatge facilitaràs el lideratge empresarial

Pensa que la imatge d’un líder empresarial negativa és molt dolenta dins de l’empresa, TÚ ETS LA IMATGE DE L’EMPRESA! Un líder de grup que cau malament al seu equip provoca que el grup no compleixin els objectius de la mateixa manera, en canvi, de forma comuna sortiran objeccions o queixes que poden ajudar a millorar el funcionament del teu negoci. La bona imatge d’un líder (i el seu carisma) afavorirà la cooperació i el bon treball, reduirà les objeccions i propiciarà el positivisme dins l’empresa. És important que treballis la teva imatge per millorar el teu lideratge.

75

“Pensa que la imatge d’un líder empresarial negativa és molt dolenta dins de l’empresa, TÚ ETS LA IMATGE DE L’EMPRESA!”

 

  1. Has d’aprendre a comunicar-te i a transmetre correctament el que vols

El saber comunicar-te es basa a fer-te valer, a saber comunicar que és el que vols exactament i comunicar-ho amb tanta efectivitat que aconsegueixis fer arribar el teu missatge, provocant que la gent recolzi la teva causa i objectius. Has de parlar de tal manera que aconsegueixis que la gent empatitzi amb tu. És precisament en això en el que es basa l’autèntic lideratge empresarial i, si ho aconsegueixes, et convertiràs en un magnífic capdavanter.

 

Eva Prats

Directora de Comunicació de PIMEC

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Conclusions del Consell Europeu sobre desenvolupament econòmic i social

Next Story

Cites per inspirar el teu màrqueting

Latest from Competitivitat