/

Conclusions del Consell Europeu sobre desenvolupament econòmic i social

El Consell Europeu és la reunió que, quatre vegades a l’any com a màxim, aplega els caps d’Estat o de govern de la Unió Europea i el president de la Comissió, on es fixen les orientacions polítiques generals de la Unió Europea. Després de cada cimera europea, el president del Consell Europeu presenta un informe al Parlament sobre els resultats de la seva activitat.

consell-europeu1El passat dia 15 es van reunir en Consell Europeu acollint amb satisfacció l’acord assolit en el Consell sobre l’ampliació del Fons Europeu per a Inversions Estratègiques (FEIE), que haurà de ser adoptat pels colegisladores en el primer semestre de 2017.

Política industrial

Va demanar al Consell i a la Comissió que avaluïn les repercussions de la integració de la política industrial a les iniciatives estratègiques de la UE i que estableixin mesures concretes per reforçar i modernitzar la base industrial del mercat únic.

Energia

Es va posar de manifest la importància de les diferents estratègies del mercat únic i de la Unió de l’Energia, i va instar a totes les institucions a que aprofitin aquest impuls i adoptin una perspectiva encara més ambiciosa, especialment en els àmbits essencials dels serveis i del mercat únic digital, amb vistes al Consell Europeu de març de 2017, iI va reclamar que se suprimeixin els obstacles dins el mercat únic pel que fa a la lliure circulació de dades.

Unió bancària

El Consell Europeu va subratllar la necessitat de completar la unió bancària pel que fa a reduir i compartir els riscos en el sector financer tal i com s’estableix en les Conclusions del Consell de 17 juny 2016 sobre un full de ruta traçat a l’efecte. En aquest context, el Consell Europeu demana al Consell que estudiï sense tardança les recents propostes de la Comissió per incloure la resiliència en el sector financer.

Garantia Juvenil

http://www.pimealdia.org/informe-comissio-europea-ocupacio-juvenil/

Per últim, el Consell Europeu va demanar la continuació de la Garantia Juvenil i va sol·licitar que se segueixi avançant en les iniciatives recents de la Comissió dedicades a la joventut, incloses les relatives a la mobilitat, l’educació, el desenvolupament de competències i el Cos Europeu de Solidaritat.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

El BEI porta el pla d’inversió per Europa a la meitat i aprova la primera estratègia de gènere

Next Story

Lideratge Empresarial. Sé liderar? En què puc millorar?

Latest from Competitivitat