Tardor…aquest any si! predicció meteorològica del 23 al 29 de setembre 2017

Portàvem alguns anys on la tardor era més aviat una prolongació de l’estiu. Les temperatures elevades, amb petites pauses, es registraven fins ben avançat l’octubre, implicant lògicament el manteniment dels hàbits estiuencs fora de temporada. Quina és la predicció meteorològica aquest any?

A mitjans d’octubre de l’any passat un amic que té una botiga de roba em preguntava mig desesperat, quan podria posar a l’aparador la roba de tardor. A més afegir que els dos darrers anys els hiverns han sigut molt suaus.

Les jardineries i floristeries venen plantes que s’adeqüen a aquest ambient suau…fins que arriba una glaçada com la que ens va afectar a finals de gener de 2005 a la mateixa costa catalana, amb una mortaldat d’hibiscus, ficus i altres plantes sensibles al fred. Quan compri plantes d’exterior, intenti triar les que aguanten temperatures de zero graus…amb humitats baixes!, això és molt important, ja els hi explicarem en un altre article, ho diem perquè aquest hivern…potser no serà com els anteriors.

Enguany l’atmosfera vol tenir més dinamisme, setembre està fent de setembre i la tardor, que iniciem avui divendres a les 22 hores i 2 minuts, voldrà fer de tardor, al menys en la seva primera part.

De moment aquest cap de setmana amb festes importants com les de la Mercè o Santa Tecla l’iniciem amb un cert rebombori, al menys avui divendres, però dissabte i diumenge gaudirem de més estabilitat, sobretot diumenge on s’ensumarà l’estiu, encara proper.

A les terrasses no hi faltarà gent

De fet diumenge serà el dia més càlid de la setmana i haurem de guardar temporalment la roba d’entretemps. Jornada esplèndida on de nou les terrasses a l’aire lliure, els parcs d’atraccions, els camps de golf, fins i tot piscines i platges…no hi faltarà gent.

Però com hem dit l’atmosfera vol ser més dinàmica que altres anys per aquestes dates, així que de dilluns a dimecres, sense parlar de cap canvi de temps important, l’ambient serà més fresc.

Però novament la segona meitat de la setmana serà més càlida...per tornar a canviar en pocs dies i sobretot a principis d’octubre.

El típic temps per agafar constipats

Dates en que pot veure persones amb jersei i caçadora i altres amb pantalons curts i màniga curta. El millor és adequar-se a la temperatura, anar una mica abrigat a primeres i darreres hores del dia i anar d’estiu o quasi d’estiu a les hores centrals del dia. Una mica molest però el temps no hi entén del que desitgem els humans.

Per gentilesa de TAIKO Meteorologia

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Com puc millorar l’atenció al client amb la telefonia en el núvol?

Next Story

Nova convocatòria de subvencions per a la contractació de majors de 45 anys

Latest from ODS i RSC