Un octubre disfressat de juliol: predicció meteorològica del 14 al 20 d’octubre 2017

Ara fa un any, els dies 12 i 13 d’octubre de 2016, un temporal de pluges afectava bona part del territori, especialment violent entre la ciutat de Barcelona, El Vallès Oriental i el Maresme, amb quantitats en aquesta darrera comarca de 280 litres a Vilassar de Mar, 180 a Badalona o  150 Mataró. També 90 litres a Barcelona.

Paraigua, impermeable, roba de tardor, sopa calenteta, finestres tancades…enguany tenim l’antítesi, una situació absolutament contrària. És el que té el clima mediterrani, difícilment trobem dos anys seguits iguals, no hi ha regularitat com hi pot haver als països de l’Europa occidental o nòrdica.

Ara però ens trobem amb una situació excepcional. Recordem que l’octubre és el mes més plujós de l’any a bona part de la meitat est del país i de moment pràcticament no ha caigut ni gota. Els embassaments s’estan buidant, els rius i rierols que baixen del Pirineu fan pena, moltes fonts s’estan assecant, els paraigües tenen teranyines i a més les temperatures continuen força per damunt del que tocaria per les dates, tot i que les nits són fresques.

Una setmana més ens mirem la roba d’abric dels aparadors amb un somriure, com dient “quina calor posar-se això”, ens ve de gust menjar-nos un gelat, les activitats a l’aire lliure funcionen a ple rendiment…en fi que estem perllongant algunes activitats de l’estiu a mitjans de tardor.

Però el més curiós és que tampoc veiem canvis destacables ni a curt ni a mitjà termini. Tota la setmana vinent no esperem pluja, tan sols capes de núvols baixos a la costa amb alguna roïna

Un enorme anticicló s’estendrà des de la Península Ibèrica fins Turquia, des de Polònia fins Algèria. Entre aquest diumenge i dilluns l’huracà Ophelia lliscarà cap a Galícia i Irlanda, desviat per l’enorme escut anticiclònic mediterrani i nosaltres ni tan sols ensumarem els seus efectes.

Resumint, octubre, un mes tradicionalment mogut, plujós, fresc i ventós, està sent i continuarà essent quiet, eixut, càlid i encalmat.

Apostem pels dies 23 a 25 per entreveure canvis amb cara i ulls

Mentrestant continuem fent vida de finals d’estiu o principis de tardor

Per gentilesa de TAIKO Meteorologia

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La necessitat i conveniència de sistemes complementaris al crèdit bancari

Next Story

Com augmentar les possibilitats d’èxit d’un procés de successió en una empresa familiar

Latest from ODS i RSC