WhatsApp Business i pimes

Davant els requeriments a causa dels efectes de la pandèmia, les empreses han implementat noves fórmules per comunicar-se amb els seus clients i treballadors. Una d’elles és l’aplicació WhatsApp.

Efectivament, al nostre país hi ha perfils de WhatsApp per a empreses des del gener de 2018. S’anomena WhatsApp Business i és una aplicació mòbil diferent de la del WhatsApp convencional. L’una amb l’altra són incompatibles, per això és recomanable optar per una d’aquestes possibilitats:

  • Utilitzar un telèfon diferent de l’habitual i assignar-lo només a l’empresa (pot ser amb targeta prepagament en lloc de tarifa de dades). Instal·lar-hi l’aplicació WhatsApp Business.
  • Utilitzar el telèfon habitual i sobreescriure amb l’aplicació WhatsApp Business l’habitual aplicació de WhatsApp. Mantindrà tots els contactes i les converses, però tindrà l’aparença de WhatsApp per a negocis. No és recomanable perquè WhatsApp el fem servir, generalment, per parlar amb familiars i amics.

WhatsApp Business compta amb estadístiques, respostes automàtiques, possibilitat d’etiquetar i filtrar els contactes (clients A, clients B, leads, comandes, rebuts pendents de pagament…).

Utilitzar grups de WhatsApp per enviar comunicacions comercials no és recomanable

Si voleu enviar comunicacions comercials a un grup de persones a través de WhatsApp, heu de saber que contravé l’antiga LOPD i l’actual RGPD, és a dir, la normativa de protecció de dades vigent a Espanya.

Bàsicament, un grup de WhatsApp permet veure els telèfons i els noms d’altres persones, de manera que afecta la seva privacitat. És possible, però, utilitzar les llistes de difusió de WhatsApp o els canals de Telegram si complim les obligacions legals sobre protecció de dades personals.

Cal destacar que no s’admet el consentiment tàcit. Només és possible enviar comunicacions a qui vol acceptar rebre-les expressament. D’altra banda, és obligatori guardar un registre d’acceptacions expresses i hem de comunicar l’existència del fitxer de dades a l’Agència Espanyola de Protecció de Dades. A més, s’ha de facilitar un mètode senzill per a donar-se de baixa d’una llista de difusió i hem de complir amb la resta d’obligacions sobre protecció de dades.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Com aplicar el Big Data en la gestió de persones

Next Story

Ampliació del permís per naixement

Latest from Competitivitat