/

15 idees per al Màrqueting de Nadal

15 idees per al màrqueting de Nadal
15 idees per al màrqueting de Nadal

Fa tot just un mes us animàvem a començar a pensar en idees de màrqueting per a Nadal, o si més no a tenir present les festes i les oportunitats de venda i fidelització que aquestes ofereixen per al vostre negoci. Encara no us heu decidit a què fer? Doncs aquí teniu 15 idees per al Màrqueting de Nadal!

 1. Ofereix descomptes especials, o serveis gratuïts; davant la despesa que suposen les festes, qualsevol estalvi és ben apreciat. Per exemple, ofereix l’entrega gratuïta.
 2. Regala vals de compra del tipus “compra’n 10 i obtindràs 1 gratuït”; sàpigues que si ho entregues amb dues de les caselles ja segellades, l’usuari serà molt més propens a comprar per acabar d’omplir el val, que si li ofereixes un “compra’n 8 i obtindràs 1 gratuït” sense cap casella marcada.
 3. Recordes l’efecte que fa rebre de regal una manualitat d’un nen? Un simple dibuix pot emocionar a qualsevol. És l’efecte de les coses fetes a mà, les manualitats. Perquè no pensar en alguna cosa semblant? Potser un toc manual, personal, al nostre missatge.
 4. Dóna la possibilitat de personalitzar els productes. Diverses marques ja ho han fet; Podies encomanar a Nutela un envàs de crema de xocolata amb el nom que volguessis a l’etiqueta. O el mateix es va fer amb les botelles de coca-cola.

  15 idees per al màrqueting de Nadal
  15 idees per al màrqueting de Nadal
 5. Posa a disposició un resum dels millors moments de l’any; de les millors cançons, millors fotos, millors records, … no teus (o no cal)! Sinó més aviat dels teus clients en relació amb tu. L’any passat Spotify et creava una llista de cançons sota el títol “Escolta com has sonat aquest any” (o la banda sonora del teu any).
 6. Realitza un concurs i pensa bé en que el regal tingui rellevància per ser prou atractiu. Potser si a més, planifiques a múltiples guanyadors (els 10 millors) obres les barreres a un possible fre de pensar que si només hi ha un guanyador, mai em tocarà a mi, per tant no participo.
 7. O realitza un concurs amb fins benèfics. Les accions solidàries són molt bona opció per a aquestes dates, igual que qualsevol que ens posicioni com a empresa socialment responsable o sostenible. Una empresa de Bilbao animava als seus clients mitjançant el missatge de Nadal, a apostar per productes locals amb una crida de “Digues no als mitjons!”.
 8. Seguint amb la línia, fins i tot pots confeccionar i “regalar” un llistat d’idees de productes sostenibles com a opcions de regal, més enllà dels teus propis.15 idees per al Màrqueting de Nadal
 9. O directament, col·laborar amb altres empreses. La cadena d’establiments anglesa John Lewis es va associar l’any passat amb l’organització Age UK que ajuda a milions de gent gran que passa llargs períodes sense parlar amb ningú, i de tal col·laboració en va sorgir aquest vídeo convertit en viral amb quasi 25 milions de visualitzacions. Es podien realitzar donacions a Age UK mitjançant el vídeo.
 10. Una altra empresa convidava als seus clients a “adoptar” una olivera a Itàlia, i els assegurava l’enviament de la seva pròpia producció d’oli per Nadal.
 11. Convoca una recollida solidària de joguines, roba, aliments, …
 12. Per suposat, les targetes de felicitació són un clàssic que en tot cas convé que enviïs mitjançant una campanya de e-mail, a més de procurar que cridi l’atenció i no acabi a la paperera només entrar a la bústia del client.
 13. I és clar, també ho són calendaris i agendes físiques, encara que potser amb més desús gràcies a les facilitats de les seves versions digitals. En aquest cas, si els donem un valor afegit, amb contingut extra, crida a la interacció, poden seguir funcionant perfectament. Està molt de moda les agendes amb frases inspiradores, positives, recordatoris de reptes, jocs de tipografies, elements de interacció com adhesius, pàgines per suggerir creativitat, etc.
 14. Peces de merchandising en pots trobar a milers; i els caramels, bombons o xocolatines, i galetes personalitzades (cookies) sempre són un valor segur.

  15 idees per al Màrqueting de Nadal
  15 idees per al Màrqueting de Nadal
 15. I finalment, adapta la imatge general de la teva pàgina web i les xarxes socials d’acord amb les festes nadalenques o el cap d’any; amb imatges i missatges més alegres i optimismes, que ben poden ser textures o elements que obviïn els tòpics d’arbres, boles de decoració o similars.

Recorda: personalització i rellevància; crea una campanya que agradi als teus clients, evoqui emocions i promogui compartir-ho.

Feliç troballa del regal o acció ideal de màrqueting per al Nadal!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Millorar la competitivitat: 0€

Next Story

3 setmanes per a substituir les etiquetes d’eficiència energètica

Latest from Competitivitat