Millorar la competitivitat: 0€

Podrien les organitzacions augmentar la seva competitivitat, evitant les despeses freqüents i desencerts, mitjançant una gestió sistemàtica i professional de la seva comunicació? Per què és convenient invertir en la gestió comunicativa?

Tot i la visió de moltes organitzacions, que quan es troben en una situació de crisi retallen en comunicació, la Comunicació Organitzacional és un pilar fonamental pel bon funcionament de l’empresa. La mescla de desconeixement del valor de la gestió professional de la comunicació, per part dels líders organitzacionals, i de la feble capacitat de mesurar i demostrar aquest valor, per part dels responsables de gestionar-la, és amb freqüència el còctel que porta a la subvaloració de la Comunicació Organitzacional com a factor generador de competitivitat.

71-utilitzada

I és que és molt important:

  • Definir un àrea o persona responsable de gestionar sistemàtica i professionalment la Comunicació de la teva organització. L’absència de responsables en comunicació provoca que els errors es presentin amb major freqüència.
  • Assegurar la qualificació de la persona a càrrec. Dins el mercat dels professionals de la comunicació, com en tots, tu els podrà trobar molt bons, bons i no tan bons. Busca, demana referències i segueix la teva pròpia intuïció.
  • Involucrar sempre i des del principi a la persona, o àrea, responsable de la gestió de la comunicació dels diferents projectes i processos organitzacionals. Si aquesta persona compleix amb l’aspecte número 2 d’aquesta llista, amb seguretat li aportarà valor a la comunicació de la teva organització.

“Els processos de comunicació també requereixen de l’aplicació del cicle PFVA (Planejar, Fer, Verificar i Actuar)”

  • Pressupostar la gestió de comunicació incloent les partides requerides per realitzar els estudis econòmics corresponents, per controlar indicadors, que et donin la tranquil·litat sobre que la comunicació és una inversió i no una despesa. Els processos de comunicació, com tots els altres d’una organització, també requereixen de l’aplicació del cicle PFVA (Planejar, Fer, Verificar i Actuar).

Eva Prats

Directora de Comunicació de PIMEC

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Els Indicadors KPI, per la Millora Operacional

Next Story

15 idees per al Màrqueting de Nadal

Latest from Competitivitat