Arriba el domini barcelona!

En un principi, el domini barcelona va ser demanat en exclusiva per l’Ajuntament de Barcelona però poc després el consistori va decidir obrir-ne l’ús a entitats, empreses i particulars vinculats a la ciutat. El registrador supervisarà que es compleixi aquesta vinculació.

L’objectiu de la iniciativa és promoure l’activitat comercial, turística, cultural i econòmica de la ciutat. És una oportunitat per a sectors específics com hotels, botigues, etc., de la capital. Les marques i noms registrats tindran preferència. A banda, qualsevol persona, empresa o entitat podrà sol·licitar un .barcelona amb el nom del seu negoci o el seu propi. Qui primer el demani, se’l quedarà (en la fase lliure de registre).

 domini-barcelona

Fases de registre domini .barcelona

* Fase Sunrise / Landrush. Del 12 de gener al 15 de març

Prioritat 1: per a titulars de marques inscrites al Trademark Clearinghouse (TMCH). El requeriment per realitzar la sol·licitud és disposar del fitxer SMD proporcionat per TMCH.

Prioritat 2: període limitat de registre destinat a les Administracions Públiques.

Prioritat 3: període limitat de registre destinat a marques que no estan inscrites al TMCH però que estan registrades i tenen efectes a Barcelona.

Prioritat 4: per a empreses amb seu legal a Barcelona o amb establiments a la província de Barcelona. Aquestes podran registrar el seu nom d’empresa, marca o domini que ja tinguin registrat en qualsevol altra extensió.

Prioritat 5: fase Landrush per a titulars que no compleixen cap dels requisits anteriors, però que volen sol·licitar el seu domini .barcelona abans que s’obri al públic en general a un cost superior. Si en finalitzar aquesta fase només hi ha un domini sol·licitat, quedarà registrat. Si hi ha més d’una sol·licitud per al mateix domini en la mateixa prioritat, es procedirà a una subhasta entre els sol·licitants, excepte en la Prioritat 2.

* Fase lliure. A partir del 21 de març de 2016

En aquesta fase qualsevol persona física o jurídica podrà registrar dominis .barcelona. Aquesta fase es regeix per la norma segons la qual “qui primer arriba, primer registra”.

Ja t’has reservat el teu domini .barcelona?

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Next Story

Quins efectes pot tenir la RSE dins la meva PIME?

Latest from Competitivitat