/

Quins efectes pot tenir la RSE dins la meva PIME?

Algunes empreses que presten una atenció adequada als aspectes socials i mediambientals indiquen que aquestes activitats poden redundar en una millora de seus resultats i generar creixement i majors beneficis. Es tracta, per a moltes societats, d’una activitat innovadora de la qual encara queda per fer una valoració a més llarg termini.

La incidència econòmica de la RSE pot desglossar en efectes directes i indirectes

Es poden derivar resultats positius directes de, per exemple, un millor entorn de treball -que generi un major compromís dels treballadors i incrementi la seva productivitat- o d’una utilització eficaç dels recursos naturals. A més, s’aconsegueixen efectes indirectes mitjançant el augment de l’atenció que presten a l’empresa consumidors i inversors, que ampliarà les seves possibilitats en el mercat. En sentit contrari, la crítica de les pràctiques comercials desenvolupades per una empresa pot influir de vegades negativament en l’opinió que es té d’ella. Això pot afectar els actius fonamentals de l’empresa, com ara les seves marques o imatge.

Les institucions financeres recorren cada vegada més a llistes de control social i mediambiental per avaluar els riscos dels préstecs concedits a les empreses i les inversions efectuades en les mateixes.

De la mateixa manera, el fet que una empresa sigui catalogada com a responsable en l’àmbit social, per exemple mitjançant la seva inclusió en un índex de valors ètics, pot afavorir la seva cotització i aportar beneficis financers.

Cal millorar els nostres coneixements sobre la incidència de la responsabilitat social de les empreses en els seus resultats econòmics i realitzar estudis addicionals al respecte. Aquest és un àmbit de recerca en què podrien col·laborar les empreses, les autoritats públiques i les institucions acadèmiques, tasca que podrien donar suport als programes marc de recerca i desenvolupament tecnològic.

Quina incidència té la RSE en la teva empresa? Ajuda’ns a conèixer-ho!

1 Comment

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Arriba el domini barcelona!

Next Story

7 novetats de la Reforma de la Llei General Tributària

Latest from Consells empresarials