Canvi d’hàbits: predicció meteorològica del 15 al 22 de setembre 2017

Barcelona, són les 10 del matí de divendres 15 de setembre. Mentre escric aquestes línies el cel és fosc, rúfol, cau un plugim dens, espès, fa vent del nord i la temperatura és de 13,8º. Plou a gran part del territori i neva a cotes no molt elevades del Pirineu. El “xip” mental de l’estiu s’ha vist altament afectat.

Els hàbits que teníem durant els darrers dos mesos i mig de connectar l’aire condicionat, d’anar a la platja i dinar en un xiringuito, de comprar-se unes xancletes i un polo de màniga curta, de sopar en una terrassa a l’aire lliure menjant un refrescant gaspatxo, de tenir dubtes a veure quin gelat pot anar millor per baixar l’escalfor del cos… tot això s’ha acabat de cop i volta.

Avui i el cap de setmana, especialment demà dissabte i també dilluns vinent ens vindrà més de gust anar a un restaurant amb les finestres tancades i menjar calent, entrar en una botiga de roba i comprar-se un jersei i fins i tot una parca i no exagerem si diem que en zones de l’interior i Pirineu s’haurà de connectar per unes hores la calefacció.

Ens trobem davant d’una entrada freda sense precedents en una primera quinzena de setembre, al menys des de finals del segle passat. Sí que és veritat que n’hem tingut alguna de similar els setembres de 2007, 2008 i 2012, però sempre durant els darrers dies del mes. Les pluges de fa dues o tres setmanes al Pirineu i pre-Pirineu i altres comarques començaran a atraure als boletaires i succedanis de boletaires, donant una empenta a força botigues i restaurants de les zones. Però no oblidem que encara som a l’estiu astronòmic (el meteorològic es va acabar el 31 d’agost).

Estem sentint comentaris indicant que la calor ja s’ha acabat. Per descomptat que grans calorades ja no n’esperem, però si fem memòria recordarem finals de setembres i fins i tot octubres amb ambient xafogós, encara amb jornades per anar amb màniga curta, tot i que les nits difícilment son tropicals. I enguany no serà una excepció.

Per cert, a partir de dimarts vinent, la recuperació de la temperatura serà força evident.

Per gentilesa de TAIKO Meteorologia

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La formació impulsa el Pacte Nacional per a la Indústria

Next Story

Com puc contractar un sol.licitant d’asil?

Latest from ODS i RSC