/

Com puc contractar un sol.licitant d’asil?

Els actuals conflictes d’Àfrica i Orient Mitjà i les greus crisis com les de Veneçuela o América Central han provocat moviments de població sense precedents a la història moderna, almenys pel que fa referència al volum de persones desplaçades forçosament.  Aquestes persones ens arriben a la recerca de feina, pel que volem parlar de com podem contractar un sol.licitant d’asil.

Es parla d’una xifra superior a 65 milions de refugiats i desplaçats interns en tot el món

S’ha de posar de relleu, la signatura de la Declaració de Nova York de Refugiats i Migrats de setembre de 2016 en la que 193 Estats membres de la ONU van renovar el seu compromís amb la protecció dels refugiats amb la finalitat d’aconseguir un repartiment col·lectiu i equilibrat de la responsabilitat sobre les persones refugiades entre països i el desenvolupament d’un Pacte Mundial respecte la qüestió en 2018.

Les condicions necessàries per ser reconeguda com a persona refugiada (que és l’objectiu de tota persona sol·licitant d’asil) implica que qui sol·licita asil ha d’haver abandonat el seu país d’origen per patir una por, fonamentada, de ser perseguida a causa de la raça, religió, nacionalitat, opinions polítiques, pertinença a determinat grup social, de gènere u orientació sexual.

La principal diferència entre sol·licitants d’asil i immigrants econòmics es fonamenta en la voluntarietat o no del seu projecte migratori. La persona que sol·licita asil es veu obligada a fugir del seu entorn de vida habitual perquè la seva vida o llibertat corren perill, pel que és necessari dotar-li de protecció dins de l’àmbit internacional.

Les persones sol·licitants d’asil estan autoritzades a treballar, de forma automàtica sense necessitat de realitzar cap tràmit addicional, a partir dels 6 mesos des de la data que es va presentar la sol·licitud i va ser admesa a tràmit, i estan documentats amb la “targeta groga” vigent. És molt senzill d’identificar ja que a la pròpia targeta consta la frase “autoritza a treballar”. No existeix cap tipus de restricció ni en el sector d’activitat ni en l’àmbit geogràfic.

Les persones amb altres mesures de protecció internacional tenen la seva pròpia acreditació que els hi permet treballar i residir a Espanya durant un any, amb possibilitat de renovar.

Les persones refugiades estan autoritzades a treballar renovant cada 5 anys el seu permís

Dades obtingudes de l’Eurostat i del Ministeri de l’Interior

A continuació fem un breu recull de dades obtingudes de l’Eurostat i del Ministeri de l’Interior:

• Els sol·licitants d’asil a Espanya s’han triplicat en 10 anys, concretament a l’any 2016 es van presentar 15.755 sol·licituds.
• Un 60% dels sol·licitants són homes i un 40% dones
• El país amb un major nombre de sol·licitants de protecció internacional a la Unió Europea va ser Alemanya amb 745.265 sol·licituds
• A l’any 2016 a Espanya van haver un 67% de resolucions favorables, i un 33% de resolucions desfavorables, van haver un total de 10.250 resolucions.
• El país amb un major nombre de resolucions a Europa va ser Alemanya amb 631.180 resolucions, sent favorables un 69%.
• El gran gruix de sol·licitants de protecció internacional a Espanya són nacionals de Veneçuela, Síria i Ucraïna.

Finalment, posar de manifest que d’acord amb el món globalitzat en el que vivim les empreses necessitem persones que aportin noves experiències i coneixements. La diversitat de persones a una empresa augmenta el seu nivell de competitivitat i en moltes ocasions els hi facilita l’accés a nous mercats.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Canvi d’hàbits: predicció meteorològica del 15 al 22 de setembre 2017

Next Story

Evolució de la negociacio col.lectiva setembre 2017

Latest from Competitivitat