Salicru va començar el 1965 en un garatge de Sant Celoni fabricant transformadors i reguladors de tensió. Del garatge van passar a un taller i del taller a una nau.
El 1973 va entrar en el món dels Sistemes d’Alimentació Ininterrompuda (SAI/UPS) amb el disseny del seu primer prototip. Al llarg dels anys ha introduït i ampliat la seva presència en mercats internacionals i en l’actualitat també compta amb dos centres logístics.
El seu creixement, el qual s’ha duplicat en els dos últims anys, els ha permès passar de ser una microempresa a una empresa amb una presència global. Aquest any han arribat per primera vegada a les 300 persones treballadores i el volum de negoci del 2022 va ser de més de 80 milions d’euros, per la qual cosa ja es poden considerar una gran empresa.
Atribueixen el seu creixement a diversos factors. En primer lloc, a la capacitat d’innovació i d’adaptació amb inversions en R+D, les quals suposen un 5% dels seus ingressos anuals. En aquest sentit, tenen el repte de fer un bon ús de les dades i d’aplicar la intel·ligència artificial.
En segon lloc, l’exportació i la presència als mercats internacionals a través de diferents filials arreu del món, en països com la Xina, el Regne Unit, Hongria o Mèxic. Aquest procés d’internacionalització el van començar el 1977 i avui són presents en més de 130 països.
Finalment, el desenvolupament de productes estratègics com l’actual projecte per dotar les estacions de Rodalies de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics aprofitant l’energia que es desaprofita de la catenària.
A més, en el desenvolupament de la seva activitat volen ser cada vegada més sostenibles i més eficients, així com mantenir el seu fort compromís amb el territori.
Antoni Cañete inaugura el nou centre logístic al Vallès Oriental
L’espai, situat a Santa Maria de Palautordera i que ha suposat una inversió de 6 milions d’euros, compta amb 5.000 metres quadrats i una capacitat per a 9.000 palets. Des de Salicru, el seu conseller delegat, Eduard Salicrú, ha assegurat que el nou centre “augmenta la capacitat operativa i prepara la visió empresarial a llarg termini, tot permetent satisfer les demandes dels clients i contribuint al creixement de l’empresa”.
En la inauguració del nou centre logístic, el president de PIMEC, Antoni Cañete, ha dit que “aquesta obertura representa un?impuls significatiu per a l’economia local pel seu compromís amb el territori”. En la seva intervenció, també ha destacat les qualitats de l’empresa: “La formació permet liderar el canvi i posar en valor altres elements estratègics com la internacionalització, la projecció i la sostenibilitat”.