/

El futur del país es troba en les seves arrels

En moments com els actuals en què s’està pensant en la formació d’un nou Govern a Catalunya, i a nivell d’Estat el deute està en constant creixement, i els sectors econòmics es troben davant una resposta insuficient per part del mateix Estat, és hora de reivindicar si algú sap cap a on anem.

Nosaltres, des de PIMEC, i molt especialment des del sector agroalimentari, pensem que és hora de tornar a les arrels del desenvolupament de tot el país.

Creiem que en el món rural trobem l’equilibri, i aquest equilibri ens genera estabilitat, i l’estabilitat ens dona confiança. Tots aquests components són necessaris per afrontar el futur, un futur que passa per ser, abans que res, solidari, per treballar amb cooperació i, des de la humilitat, afrontar aquests nous reptes postpandèmia.

No podem defugir el que tots sabem. Quan algú té problemes normalment torna als seus orígens a buscar les forces per reemprendre; la identitat ens dona força, l’estima a la terra i la seva gent ens animen a treballar i compartir, tot ajuda a superar els problemes que la vida ens va posant al davant. El sector agroalimentari és un dels sectors que ha continuat treballant per garantir que la població pugui disposar en tot moment de menjar, però hi ha subsectors dintre de l’agroalimentari que han patit molt, a causa precisament de la COVID-19. Malgrat tot, les exportacions han estat de les més importants de la història.

Tota la població en general continua sotmesa a una pressió i a unes mesures i condicionants, que s’han anat assumint malgrat la poca coherència demostrada per totes les autoritats a l’hora d’aplicar aquestes mesures i de donar-los la lògica i el sentit comú que en moltes ocasions hem aportat més la societat en el seu conjunt que aquestes mateixes autoritats.

El sector agroalimentari necessita que, ara, la població en general li reconegui la seva aportació i solidaritat amb un consum prioritari dels productes de proximitat i amb la visita al territori, tot donant vida al món rural i a les seves tradicions.

Per part del nou Govern i les diferents administracions necessitem que, d’una vegada per sempre, tinguin clar que el futur del país també passa per dialogar amb la gent d’aquests territoris; prou de fer normes i lleis sense aquest diàleg, sense el consens amb el territori, no ens serveixen decisions preses des de despatxos de Barcelona o altres capitals per part d’una tecnocràcia que no treballa al territori, ni el viu ni l’entén i que el veu amb una mirada de cap de setmana, més que com una realitat econòmica i de futur en tots els àmbits econòmics.

El territori proveeix d’energia, de renovables, de recerca del paisatge, de bioeconomia, entén i practica l’economia circular, i promou més que ningú la sostenibilitat a tots els nivells. És per aquest motiu que les noves ajudes del NEXT GENERATION de la UE han de tenir uns destinataris segurs: el sector agroalimentari i les PIMES del territori.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La importància del desplegament de la fibra òptica per a les empreses

Next Story

Teletreball: sense corresponsabilitat, no!

Latest from Competitivitat