Hanjin Shipping, continua la incertesa?

Després de l’impacte de la notícia a finals d’agost, d’acord Hanjin Shipping la setena naviliera portacontenidors a nivell mundial queia en fallida, transcorreguts ara dos mesos, vam passar a fer un resumit balanç dels fets esdevinguts.

Pel que fa als carregadors, la naviliera sudcoreana es va posar com a objectiu descarregar tots els contenidors abans de finals d’octubre, a data de tancament d’aquest article (25 d’octubre), queden menys de 20 vaixells portacontenidors per descarregar.

La naviliera va aconseguir finançament a través d’altres empreses del grup en què s’integra, del propi director de la companyia i del banc de Corea del Sud.

Alguns ports no van permetre l’entrada de vaixells Hanjin en les seves aigües per por a impagaments operatius. A Espanya, Algesires i València principalment van acollir vaixells Hanjin.

Reclamacions

Durant el mes d’octubre el Tribunal de Corea del Sud, que dirigeix ??l’expedient de la naviliera, va admetre la presentació de les reclamacions dels creditors de la mateixa, escrites en coreà i assistides per un advocat del lloc.

S’han posat en venda alguns actius de la naviliera, com la seva participació en algunes terminals portuàries o línies regulars d’explotació, per obtenir liquiditat i finalitzar l’operativa dels vaixells. Al desembre, el tribunal ha de decidir si accepta un pla de viabilitat o es ven la naviliera.

Rosa Romero , directora del Departament de Comerç Internacional, Bellvehí advocats, SLP

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La compatibilitat total de la pensió de jubilació amb la feina pot provocar distorsions en el mercat de treball

Next Story

El temps i la digitalització

Latest from Competitivitat