/

L’arxivat de correu electrònic, necessari?

Ja fa temps que el correu electrònic ha passat a estar al centre de les comunicacions empresarials. Cada vegada més a la bústia hi tenim: contactes, contractes, ofertes i/o documents de tota mena importants en el nostre dia a dia. Es fa imprescindible l’arxivat de correu electrònic?

Les còpies de seguretat, sempre presents, ens permeten tenir la tranquil·litat de saber que no perdem informació en cap moment, però l’accessibilitat és, en molts casos, poc àgil.

El creixement exponencial en la informació a mantenir, juntament amb les obligacions legislatives, són també factors que fan que sigui interessant avaluar les necessitats de l’arxivat de correu.

La incorporació d’un sistema d’emmagatzematge de correu electrònic permet donar resposta de manera senzilla, a algunes de les problemàtiques més quotidianes a qualsevol empresa, independentment de la seva mida.
En l’aspecte legislatiu, un sistema flexible i transparent, permet adequar la guarda dels correus i els seus continguts en funció de la sensibilitat de la informació que es pugui trobar. No tenen les mateixes necessitats ni obligacions legals, uns documents de recursos humans com les nòmines, que la correspondència comercial de l’empresa.

L’ús d’un sistema d’arxiu de correu segur, permet utilitzar els correus com a proves en procediments judicials a més de poder “recuperar” el fil complet de qualsevol assumpte, sigui amb finalitats judicials o no.

En l’àmbit tècnic, un sistema transparent i automàtic, permet simplificar els processos de còpia, doncs s’allibera de les necessitats d’incloure en les còpies habituals, els pesats fitxers corresponents al correu. També permet alliberar els servidors i clients de correu de la informació ja arxivada, el que acostuma a suposar una millora en el rendiment.

Cada vegada més, demanem no només tenir més informació, sinó el més a l’abast possible i una solució transparent i accessible de l’arxivat de correu electrònic proporciona independència en la gestió per l’usuari, eficàcia en la gestió global i seguretat tant en la guarda com en els aspectes legals que l’arxiu suposa.

Article escrit per Lola Climent – Country Manager en España en Hornetsecurity

Empresa de seguretat al núvol. Proporciona serveis des de els seus centres de dades redundants i segurs a Alemanya i de conformitat amb la llei de protecció de dades alemanya. Més informació a http://www.hornetsecurity.com

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Últims dies per decidir què fem amb les societats civils

Next Story

Claus per preparar amb èxit una fira internacional

Latest from Consells empresarials