L’estiu va per llarg: predicció meteorològica del 19 a 25 d’agost 2017

De nou portem un parell de jornades caniculars, calor intensa que es prendrà un respir aquest cap de setmana, la temperatura baixarà una mica, tampoc massa, i alguns núvols afectaran zones de la costa, més dissabte que no pas diumenge. Aquí tenim la predicció meteorològica fins divendres vinent.

Dilluns l’anticicló torna a l’atac i els termòmetres iniciaran una nova remuntada, situació que es va repetint una vegada i una altra aquest estiu…i no serà la darrera. El sector agrícola comença a desesperar-se davant de la contundent sequera, no tenim tempestes generals, tan sols fenòmens puntuals que solucionen ben poca cosa. Que caiguin 10 litres en una zona molt assedegada serveixen per poc. 20 litres ben caiguts ja són més aprofitables. Segurament entre dimarts i divendres la calor serà més intensa amb el conseqüent augment del consum energètic, begudes refrescants, gelats, activitats a l’aire lliure… Els restaurants amb terrasses estan fent “l’agost” ja que els dies ennuvolats o amb pluja són molt escassos, quina diferència dels estius del 2011 o 2014, quan dia si, dia no, els núvols o les tempestes ens feien la guitza per gaudir d’activitats a l’aire lliure.

Per cert, la manca de pluges i el poc vent està afavorint que l’electricitat que consumim vingui d’energies no especialment netes. Hem d’apostar fort per les renovables. Amb aquestes calors i les que falten, el consum d’aigua continuarà força elevat, des del particular, passant pel del manteniment de parcs, jardins, camps de golf… aprofitar l’aigua de pluja, emmagatzemant-la en grans dipòsits és una bona solució.

Aprofitar l’aigua de pluja, emmagatzemant-la en grans dipòsits és una bona solució

 

Potser divendres i el proper cap de setmana augmenti una mica l’activitat tempestuosa, fins i tot i de forma puntual podran ser fortes i amb calamarsa cap al Pirineu i ponent i per tant ben pocs beneficis en traurem.

També us hi podem avançar que en dies posteriors, ja cap a finals de mes, una pertorbació es podria situar a l’oest de la Península Ibèrica, enviant-nos vent del sud…i a la vegada més calor!

Enguany l’estiu s’ha d’escriure en majúscules i segurament serà el més càlid des del terrible del 2003.

Bon cap de setmana… amb una mica menys de calor!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La Llei de la Segona Oportunitat empresarial: una assignatura pendent

Next Story

Comerciants, treballadors i autònoms socorren Barcelona en l’atac de les Rambles

Latest from ODS i RSC