L’Europa de les pimes

La Unió Europea acaba de complir 60 anys i travessa un moment complicat de la seva llarga vida. El desencantament ha arrelat entre la població, alhora que els populismes s’estenen pel continent. El futur d’Europa passa per millorar les condicions de vida dels seus ciutadans i això, al seu torn, exigeix millorar les condicions dels petits i mitjans empresaris i dels autònoms.

A tot Europa hi ha més de 22 milions de pimes, segons la definició de la pròpia Comissió Europa (amb menys de 250 treballadors), que representen el 67% de la ocupació i el 60% del valor afegit de l’economia. Grècia, Malta i Bulgària són els països on les pimes tenen un pes més rellevant dins la ocupació, mentre que el Regne Unit és on tenen menys rellevància (un 53%).

Les mesures plantejades incideixen en el foment de l’emprenedoria, la simplificació administrativa, l’accés al finançament i l’impuls de la internacionalització. Les pimes havien estat al focus de la UE quan el 2008 llençà la seva iniciativa “Small Business Act” (SBA), un conjunt de mesures reclamades per les institucions europees per a afavorir les pimes arreu del continent. Les mesures plantejades incideixen en el foment de l’emprenedoria, la simplificació administrativa, l’accés al finançament i l’impuls de la internacionalització.

El Manifest per al canvi i l’empoderament a l’època digital

Des de l’adopció de la SBA, la seva aplicació ha estat desigual arreu d’Europa i, sens dubte, la crisi econòmica dels darrers anys ha tingut un impacte nefast sobre el teixit de pimes.

En qualsevol cas, encara queda molt per fer per assolir que les pimes estiguin al centre de les polítiques europees.

El futur d’Europa depèn en bona part de que les mesures sobre les pimes les facin més fortes i competitives, doncs d’elles depèn el gruix de l’ocupació a Europa

Europa ens afecta

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Fer diana a l’hora de comunicar

Next Story

Europa ens afecta

Latest from Competitivitat