/

Fer diana a l’hora de comunicar

Les empreses aposten, cada dia més, per seduir al seu públic segmentant i personalitzant el missatge, per què? Com fer diana a l’hora de comunicar?

El món de la comunicació canvia i ho fa ràpidament. En aquest sentit, la digitalització ha comportat una de les transformacions més grans dels darrers anys a l’hora de comunicar.

Top Tendències en Comunicació 2017

Segmentar el públic i personalitzar el missatge

Avui, el públic té una major capacitat per triar dins de l’àmplia oferta del mercat, no es deixa seduir per qualsevol cosa i el que és més important, pot interactuar directament amb la marca.

Fidelitzar el client resulta fonamental i la millor manera de fer-ho és segmentar el públic i personalitzar el missatge

Segmentar el públic significa que coneixes molt bé quin tipus de client és el de la teva empresa i que saps exactament quin producte o servei vol o necessita. Per tant, la comunicació ja no l’hauràs de fer generalitzada ni centrada en el producte, sinó que la podràs focalitzar personalitzant el missatge.

 

Exemple de com promocionar una joguina

Per exemple, si has de promocionar una joguina o un nou producte alimentari infantil et resultarà més eficient dirigir el missatge a les mares, que és el públic que el comprarà, que als nens perquè el demanin.

En aquest sentit, hauràs d’explicar com de feliços es senten els nens al gaudir o menjar el producte perquè les mares desitgin el mateix pels seus fills.

D’aquesta manera, s’aconsegueix que el públic:

  • S’identifiqui amb el que es diu.
  • Es senti valorat i ben atès per l’empresa.
  • Al sentir-se còmode amb la marca, s’afavoreix la compra.
  • Estableixi una relació que el vinculi a llarg termini amb la marca.

Per poder dur a terme una comunicació segmentada i personalitzada és fonamental disposar d’una base de dades que et permeti conèixer el comportament dels diferents targets d’interès de la teva empresa per, a posteriori, poder dissenyar una estratègia de comunicació que et permeti assolir els objectius.

4 idees sobre com estructurar la nostra base de dades. Segmentació

En aquest sentit, confiar en un professional que conegui les diferents eines que ofereix la comunicació per conèixer els hàbits dels públics (xarxes socials, e-mailing, SMS personalitzats, publicitat online, targetes de fidelització, etc.) i sàpiga dibuixar el camí per arribar a ells et donarà tranquil·litat i et proporcionarà una major rendibilitat.

Per què fer un pla de comunicació estratègica?

Si el públic s’identifica amb el què es diu i se sent valorat és més fàcil que compri i es vinculi amb la marca

Sílvia Roca, Thot Comunicació

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La solució extra-judicial de conflictes laborals a Catalunya és la mediació

Next Story

L’Europa de les pimes

Latest from Competitivitat