/

Top Tendències en Comunicació 2017

Amb el nou any, i amb la velocitat que ens sobrevenen el canvis, anem a destacar les tendències  que estan arribant  per quedar-se i que anirem actualitzant més ràpid que mai. Aquí hi ha les principals tendències en comunicació per el 2017.

Personalització i el poder de les emocions

L’emoció està creixent per esdevenir una de les eines més poderoses en els negocis

Amb l’ús del núvol i els grans volums de dades, la personalització és la connexió d’humà a humà que utilitza les emocions per mostrar que el missatge de la companyia també és humà. L’emoció està creixent per esdevenir una de les eines més poderoses en els negocis, ja que s’ha demostrat que ajuda a construir relacions que condueixen a la lleialtat. Per tant, hem de crear  històries encara més autèntiques  de la manera més ràpida.

Però hi ha un truc. L’emoció pot ser una eina poderosa en els negocis (es pot construir una relació que pot conduir a la lleialtat a la marca), només si sap com usar-lo. Recordes el llibre sobre la importància de les connexions emocionals entre els consumidors i les marques, Lovemark – el futur més enllà de les marques, escrit per Kevin Roberts, CEO mundial de Saatchi & Saatchi?

Kevin afirma en el llibre que “mitjançant la construcció de respecte i amor inspirador “, les empreses poden moure el món.” Quan les marques – i contingut de marca, per extensió – fan fortes connexions emocionals amb els consumidors, la sensació – diu Kevin – va més enllà de la lleialtat de marca i deixa una marca indeleble que no pot ser substituït”. És per això que aquesta tendència és clau.

Posa vida a la teva comunicació

Contingut de mitjans rics

2016 ha estat l’era del gran contingut:  els clients tenen clar que prefereixen que els arribi contingut adequat i de qualitat. Aquesta tendència continuarà fins al 2017 i les empreses han d’apostar per informacions de valor si volen  connectar personalment amb l’audiència. En aquest sentit, és important que utilitzin un enfocament creatiu per a la creació de continguts multimèdia.

La creació d’una sòlida presència a la web també és crucial per a l’enviament d’un missatge potent i de valor

El multimèdia inclou contingut atractiu com gamificació, eines interactives, vídeos i molt més. El contingut patrocinat també està començant a augmentar en popularitat, ja que permet el creixement de la presència de la marca, així com dirigir-se a una l’audiència més àmplia. La creació d’una sòlida presència a la web també és crucial per a l’enviament d’un missatge potent i de valor.

Quan parlem de gamificació, hem refereixo a l’ús de mecàniques de joc en aplicacions no lúdiques amb la finalitat de potenciar la motivació, la concentració, l’esforç, la fidelització i altres valor comuns a tots els jocs.

La gamificació es tracta d’una nova i poderosa  estratègia per influir i motivar a grups de persones

El vídeo en directe: una veritable connexió amb el públic

Saps quantes persones fan servir YouTube cada dia? Més de mil milions d’espectadors inicien sessió a YouTube!  Això representa gaire bé un terç de totes les persones a Internet.

Tu i la seva empresa no és podeu quedar fora!

Les xarxes social socials s’han adonat d’aquest fet i, per exemple,  Facebook, Instagram i Twitter ja han integrat algunes formes de contingut de vídeo en les seves plataformes de mitjans. De fet, les funcions de vídeo estan sorgint com el mitjà per excel·lència per a la interacció.

Tot On-Demand

Gràcies a les marques noves com Uber, les persones s’estan acostumant al luxe de tenir tot el que vol a través d’aplicacions. Esperem veure com aquesta tecnologia es desenvoluparà encara més ja que ja hi ha moltes aplicacions disponibles per als viatges, el lliurament d’aliments, i fins i tot llocs per passar la nit.

L’experiència del client és crucial

El mercat de gestió de les comunicacions amb els clients s’espera que creixi vertiginosament aquest any i, en concret, els processos de comunicació a mida jugaran un paper clau.

La comunicació empresarial fiable, segura i personalitzada facilita una estreta relació amb el client i la retenció de clients, ajudant a les empreses a obtenir un avantatge competitiu significativa en els mercats, els quals estan saturats i son altament competitius.

Gràcies a la provisió fiable dels serveis, les comunicacions i la integració de processos automatitzats, així com informes transparents, les empreses poden ara utilitzar serveis de comunicació innovadors per enviar missatges de manera més eficient i garantir una interacció més ràpida amb els clients.

Analitzar dades

A més de les noves formes d’arribar al seu públic, la digitalització proporciona una àmplia gamma d’eines que et permeten obtenir informes de seguiment i d’anàlisi personalitzats, que contribueixen a enfocar l’estratègia  de l’empresa.  Dades com quin contingut té els millors resultats, qui obra els teus i correus i a quina hora prefereix fer-ho, els teus butlletins electrònics, qui entra el teu web, què l’interessa i quanta estona hi està…

Però el 70% de les empreses encara no estan recopilant dades dels canals de xarxes socials. A què esperes?

En marxa, ja que l’any ja ha començat. I si tens qualsevol dubte, escriu-me un comentari aquí sota. Serà un plaer interactuar amb tu!

Eva Prats

Directora de Comunicació de PIMEC

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Criteris de l’etiqueta ecològica de la UE per a l’allotjament turístic

Next Story

El Tribunal Suprem confirma que el termini de pagament no pot superar els 60 dies

Latest from Competitivitat