/

Per què fer un pla de comunicació estratègica?

Tens la confiança que cada missatge que transmets i la impressió que els clients tenen de la teva organització generen uns resultats positius? El desenvolupament d’una comunicació estratègica integrada dins la teva organització et donarà precisament això. A més, també millorarà la teva reputació i el valor de la marca, essencial per al teu negoci. No és una tasca senzilla, però és possible que et reporti grans beneficis.

Com fer-ho?

Primerament, cal que disposis d’una sòlida base estratègica. Hi ha organitzacions que consideren la comunicació com un recurs de servei o com a facilitador del procés. En canvi, la comunicació s’ha de veure com un imperatiu estratègic per a l’alt rendiment i el creixement.

Els líders han de preparar el terreny per donar la màxima importància a la comunicació, amb una missió clara, una declaració de propòsits i objectius que transmetin els beneficis que una comunicació integrada comportarà per a la teva organització.

Els beneficis obvis són que comunicar de manera més eficaç estalvia temps i diners. Però suposa molt més que això, ja que la comunicació estratègica determina la imatge que projectes als teus actuals o futurs clients, als mitjans de comunicació i a la societat en el seu conjunt. Pensa que avui en dia encara funciona el “boca-orella”, tant físicament com a través dels mitjans i les xarxes.

Recorda que una mala o bona reputació pot definir el teu futur

Però què és la comunicació estratègica?

Comunicació estratègica1

La comunicació estratègica s’ha d’entendre com un procés participatiu que et permetrà traçar unes línies d’accions o mitjans per tal d’aconseguir els objectius que t’havies proposat inicialment. És a dir, abans d’arribar a la fita has de saber com fer-ho, per aquesta raó et caldrà un pla estratègic en què estableixis els terminis i qui formarà part d’aquest pla. Pensa, però, que el grau de legitimitat i adhesió al pla estratègic dependrà de sí hi participen la majoria dels actors implicats o només uns pocs.

 

Perquè el pla estratègic de comunicació gaudeixi de legitimitat, adhesió i tingui més possibilitats d’èxit, tingues en compte tot el teu personal

La comunicació estratègica requereix planificació, analitzant prèviament el context empresarial i establint uns objectius realistes a curt i llarg termini. Un cop hagis fet aquest pas, hauràs de seleccionar les estratègies més adequades per al teu negoci, assequibles en els terminis que t’hagis proposat.

A més, perquè sigui eficaç, hauràs de fer un DAFO –com el que et vaig mostrar en el meu primer postidentificant les fortaleses i debilitats de l’ambient intern de la teva organització davant els mitjans i els recursos disponibles. També hauràs de tenir en compte els recursos externs dels quals disposes, essencials per arribar al màxim nombre de públic possible.

No oblidis que has de conèixer bé les teves possibilitats abans de llançar-te a l’aventura de la comunicació

En el proper article que et presentaré, t’explicaré quins són els 4 passos per a dur a terme una comunicació estratègica òptima. Si tens cap dubte o contingència et pots posar en contacte amb el Departament de Comunicació de PIMEC, des d’on t’ajudarem i assessorarem en el que necessitis.

Eva Prats

Directora de Comunicació de PIMEC

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Nova Oficina de Projectes Europeus a PIMEC per a gremis i associacions

Next Story

6 passos per preparar-nos per a la internacionalització

Latest from Competitivitat