Lluny del bon govern de les institucions

Els mitjans de comunicació d’arreu del món s’han fet ressò de les accions de Luis Rubiales, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, després que l’equip femení espanyol guanyés el Mundial.

Les actuacions de Rubiales generen una imatge internacional i nacional lluny de la qual hauríem de tenir, des d’un punt de vista empresarial i institucional, i ens obliga a pronunciar-nos, de forma enèrgica i contundent, contra totes les formes d’abús, assetjament i violència contra les dones.

Des de la Comissió Dona i Empresa de PIMEC, i també des de la sectorial PIMEC Esports, hem lamentat i denunciat  l’esperpèntic espectacle en la gestió d’aquests fets, i les conseqüències que té per a la credibilitat, responsabilitat i bon govern que ha de tenir qualsevol  institució i, en concret, les que representen valors tan importants com són els de l’esport i el treball col·lectiu i individual.

Els representants institucionals que regeixen el món de l’esport estan òbviament subjectes a la legalitat i a la igualtat que proclamen les lleis, així com als valors que com a societat ens regeixen.

Aquests han de vetllar pel benestar i la dignitat de tot el conjunt de persones a les quals lideren, i haurien de tenir comportaments exemplars exercits, responsablement, des de governances íntegres i ètiques.

Per tot això, vull posar de manifest la necessitat d’una actuació col·lectiva per a consolidar una societat justa i genuïnament compromesa amb els drets a la igualtat i al bon govern de les institucions, que permeti el creixement de totes les persones en igualtat d’oportunitats.

Caldrà el compromís de totes les entitats i de tots els poders públics per poder impulsar, sense cap mena de demora, els canvis estructurals que garanteixin que totes les institucions, no només les del l’esport, són entorns professionals participatius, transparents i democràtics.

És per això que vull reiterar la importància de fer efectius els canvis que ens permetin tenir una representació i unes actuacions, en el futbol en particular i l’esport en general, alineades als nostres temps i als més alts estàndards de conducta.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Tot el que ens faltarà pel no acord de l’AIC

Next Story

L’emprenedoria ajuda les persones sèniors en atur a trobar feina

Latest from Opinió

Soc empresari

Des de fa anys, sempre escolto persones destacades que parlen de la importància de no desindustrialitzar-nos,