/

Mar Màgic, una empresa que ha trobat una oportunitat arran de la Covid-19

El teixit empresarial català sempre ha destacat per tenir una gran capacitat de superació i adaptació, i l’època que actualment estem vivint no ens ha de fer perdre aquesta capacitat. Per això, la Fundació PIMEC ha cercat, mitjançant una enquesta, a persones empresàries que, davant la crisi, han trobat noves oportunitats de negoci i/o han realitzat accions de col·laboració amb el seu entorn o amb la societat en general.  Tot i la disparitat dels sectors empresarials, hem seleccionat uns casos exemplars, dignes de ser presentats i tinguts en compte com a bones pràctiques o accions per afrontar les crisis; són casos inspiradors,  

A més, són exemple també per estar alineades amb l’Agenda 2030 i els seus Objectius (ODS) i, per tant, formen part de la campanya de sensibilització envers la sostenibilitat en les micros i pimes, que estem portant a terme des de la Fundació PIMEC. 

Al llarg de les properes setmanes us presentarem empreses que han trobat noves oportunitats i bones pràctiques gràcies a la seva resiliència davant l’adversitat generada per la COVID-19. 

En aquesta primera entrega us presentem Mar Màgic, empresa ubicada a Barcelona i alineada amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Salut i benestar (ODS 3), Educació de qualitat (ODS 4), Reducció de les desigualtats (ODS 10) i Consum i producció responsable (ODS 12).

Mar Màgic és una empresa familiar de roba de vestir i complements, que van des del brodat fins a la serigrafia. El març de 2020, conscients de la situació i davant la necessitat d’ajudar el seu entorn, decideixen fabricar mascaretes amb les màquines de brodar. Arran d’això, detecten que les mascaretes de tela no són inclusives, ja que no són adequades per al col·lectiu de persones sordmudes, que no poden llegir els llavis de l’altra persona. Per això decideixen fabricar-ne una de transparent, que gràcies a la col·laboració amb proveïdors i centres tecnològics ha passat totes les proves necessàries per poder ser homologada.

Mar Màgic ha fet mascaretes inclusives a preus assequibles, i fins i tot el Departament d’Ensenyament els n’ha encarregat la fabricació.

Agraïm la col·laboració de l’agència de comunicació AvelasMedia en la producció del vídeo.

El cas presentat en aquest article està alineat amb l’Agenda 2030, i en concret amb els ODS:  Salut i benestar (ODS 3), Educació de qualitat (ODS 4), Reducció de les Desigualtats (ODS 10) i Consum i producció responsable (ODS 12). 

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Anàlisi dels resultats de la pime industrial 2020 i perspectives 2021

Next Story

Posa’t al dia en igualtat retributiva

Latest from ODS i RSC