Ni plou, ni plourà! Tenim anticicló per estona: predicció meteorològica del 7 al 13 d’octubre 2017

El passat mes de març vam tenir pluges generoses. Per fi aquelles precipitacions auguraven una primavera ufanosa i un any venturós…però abril ens va portar ben poca pluja i maig, juny, juliol, agost, setembre… i el que portem d’octubre. Si no fos per les tempestes, cap temporal amb cara i ulls ens ha afectat de forma general. Aquí tenim la predicció meteorològica d’aquesta setmana!

Ara som a l’octubre, el mes més plujós de l’any a moltes comarques, sobre tot de la meitat est, però l’anticicló, tossut més que tossut, no es vol moure de Portugal, Cantàbric, Andalusia però el que realment hem de destacar és que no té cap ganes d’anar-se’n ni a curt, ni a mig termini.

Tan sols podem parlar de petits canvis com el d’avui divendres i dissabte amb una baixada de temperatura moderada, algun ruixat a la costa, fenòmens puntuals, però la setmana vinent, especialment entre dimarts i dissabte l’anticicló tornarà a enfortir-se. Totes les grans pertorbacions atlàntiques continuaran atacant el nord del continent…i nosaltres mirant-nos-ho de lluny.

El tema bolets enguany va força irregular i endarrerit, depenent d’allà on hagin descarregat les tempestes. Malgrat les nits fresques o una mica fredes, la setmana vinent l’ambient continuarà essent anormalment càlid per les dates, per tant les botigues de roba no podran vendre massa roba d’abric.

L’absència de pluges afavoreix la realització de treballs a l’aire lliure

Com els comentàvem la setmana passada, l’absència de pluges afavoreix la realització de treballs a l’aire lliure com ara asfaltat de carrers, obres diverses, construcció, arreglar goteres. Ja ho sabem que mai plou al gust de tothom, així que els més perjudicats són els agricultors i ramaders que veuen com la sequera va guanyant punts, els aqüífers s’estan assecant, els rius baixen que fan pena, especialment els del Pirineu occidental, el pasturatge és escàs a moltes zones. El 70% de la collita de cereals a zones del centre d’Espanya està perduda mentre que a Catalunya, la situació no és tan dolenta però en prou feines és regular.

La producció hidroelèctrica, amb els embassaments cada cop més mancats d’aigua, és força escassa però amb l’anticicló tan a prop no fa vent i per tant la producció eòlica també és força baixa. Tenim esperances que a partir del 18 a 20 d’octubre tinguem un progressiu canvi de tendència. Mentrestant les pistes d’esquí no es preocupen especialment, millor que faci aquest temps tan eixut ara i no en ple hivern. El que dèiem, mai plou al gust de tothom.

Per gentilesa de TAIKO Meteorologia

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Com aconseguir el codi LEI: l’identificador que identifica les entitats legals a nivell mundial

Next Story

Mesures per disminuir la resistència al canvi

Latest from ODS i RSC