Organitza’t millor a la feina: planifica les teves tasques i endreça el teu material

Fer bé la nostra feina requereix, entre altres aspectes, organització i eficiència. Per aconseguir una bona organització de les teves tasques és molt recomanable planificar en un calendari les reunions, anotar les tasques pendents i tenir tot el material necessari a l’abast per quan arribi el moment d’utilitzar-lo.

Moltes persones utilitzen calendaris o agendes, siguin en paper o en format online, com ara les eines que t’ofereixen Google o l’Outlook. Anotar en un calendari o en una agenda les activitats que desenvolupem cada dia a la feina ens permet tenir un control de totes les nostres tasques i també ens ajuda a organitzar-nos millor a l’hora de fer planificacions. Les eines online de calendari et permeten fer recordatoris i compartir els fitxers amb els companys de feina, de manera que s’afavoreix el traspàs d’informació i, a més, es millora la coordinació entre treballadors i departaments d’una empresa.

Utilitzar diferents colors o altres elements per diferenciar o destacar cada tasca també ajuda a fer les agendes i els calendaris més visuals; això agilitza molt la feina i és molt útil en el nostre dia a dia. Organitzar-se bé no costa gaire i ens ajuda a coordinar-nos i a organitzar-nos molt millor.

En relació al material d’oficina (papers, carpetes, llibretes, calculadores, bolígrafs, etc.), és fonamental tenir-lo ben endreçat i classificat per poder-lo fer servir en el moment precís en què el necessitem.

Moltes vegades, amb el pas del temps, acumulem papers amb informació important i, després, quan els necessitem, no els trobem amb facilitat. Per això, hem d’endreçar sovint el nostre escriptori físic i també el de l’ordinador, classificar els diferents arxius i documents en carpetes, guardar les còpies amb els usuaris i contrasenyes en algun lloc segur i procurar tenir-ho tot organitzat per dates o temàtiques.

Endreçar i classificar el nostre material, sigui físic o virtual, ens permet ser més productius i eficients, ens estalvia temps i esforços i també ens fa gaudir d’un espai laboral endreçat.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Calcula la teva pensió de jubilació

Next Story

Josep Tres: “Els reptes del sector de la neteja impliquen la necessitat de combatre l’absentisme i millorar l’aplicació del conveni”

Latest from Competitivitat