Una calculadora per mesurar la petjada de carboni de les empreses

Mesurar la petjada de carboni és d’obligat compliment per a empreses de més de 250 treballadors, i a mitjà termini aquesta obligació s’estendrà a les empreses de menor dimensió a través de la cadena de valor, en compliment de les normatives europees i els estàndards internacionals, entre altres factors.

Aquest mes de juny PIMEC va posat en marxa una calculadora per mesurar la petjada de carboni de l’activitat empresarial de les pimes i les persones autònomes amb l’objectiu de donar una visió global sobre aquesta qüestió, fent un càlcul anual.  

Es tracta d’una eina única en l’àmbit empresarial; un instrument online i senzill que la patronal posa a l’abast de les micro, petites i mitjanes empreses de manera gratuïta, i que està dissenyat especialment per a microempreses i persones autònomes, però que també està a disposició de tota classe d’empreses.  

Cal recordar que moltes administracions públiques fomenten i estableixen com a requisit per accedir a contractacions públiques la mesura de la petjada de carboni  

La vicepresidenta de PIMEC, Mireia Cammany, ha explicat que entre els objectius d’aquest projecte hi ha el de poder “definir i prioritzar les accions per reduir la petjada de carboni, identificant les àrees de millora i proposant estratègies per disminuir l’impacte ambiental i per garantir un ús racional dels recursos a través de la implementació de mesures d’eficiència energètica i la reducció de costos”.  

Per la seva banda, el secretari tècnic de la Comissió de Sostenibilitat de PIMEC, Joan Barfull, ha assegurat que, d’aquesta manera, el teixit productiu pot “contribuir proactivament a la sostenibilitat i a la consecució de les fites de l’Agenda 2030 de l’Organització de les Nacions Unides”. “Així mateix, aquesta eina pot suposar una millora de la imatge corporativa de les empreses, ja que és un element diferenciador al mercat respecte de la competència”, ha assenyalat.  

La Calculadora de Petjada de Carboni de PIMEC té en compte aquelles emissions directes i indirectes més representatives:  

  • Vehicles i equips propis 
  • Fuites de gasos refrigerants 
  • Consum elèctric 
  • Transport subcontractat 
  • Viatges de negocis  
  • Teletreball  

La mateixa eina ajuda a omplir la informació sol·licitada i les empreses podran fer el càlcul anualment, començant pel 2023, de manera que podran veure’n l’evolució. 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

El turisme esportiu és fonamental per la indústria de l’esport

Next Story

Cap a una Llei de Joventut i Justícia Intergeneracional amb visió de futur

Latest from ODS i RSC