/

Xile, una oportunitat real per a les pimes catalanes

Xile és actualment l’economia emergent més ben valorada de la regió de l’Amèrica Llatina i una de les més reconegudes a nivell global. Gaudeix d’un alt potencial econòmic i comercial –amb els seus 17,8 milions d’habitants– i és un mercat real consolidat, destí de les exportacions de nombrosos països de la UE.

Destaca per tenir uns estàndards econòmics, polítics i socials equiparables als d’un país desenvolupat. Amb un PIB que va augmentar un 4,6% el 2015 respecte a l’any anterior,un increment del 10% en la despesa pública per al 2015 i una de les rendes personals més elevades del continent, aquest país atreu i consumeix productes i serveis d’arreu del món. Per aquesta raó ocupa la 48a posició en el rànquing Doing Business, que classifica els països segons la seva facilitat per fer-hi negocis.

Els sectors prioritaris són: maquinària per a la construcció i obra pública, maquinària i serveis per a agricultura i productes alimentaris (vi, conserves, aliments preparats i olis vegetals).

L’expansió i creixement de Xile comporta que constantment necessiti nodrir-se d’una gran quantitat de productes i serveis que el país no pot abastir per si mateix, per la qual cosa ofereix un gran ventall d’oportunitats a les empreses emprenedores de Catalunya. I és que Xile s’adapta bé a l’empresari català pel que fa a la seva exigència de qualitat i bon fer, a la facilitat de comunicació per l’idioma i, cada vegada més, al nombre i la freqüència de connexions aèries.

Davant aquests arguments i la internacionalització del teixit empresariat català, PIMEC ha decidit organitzar un viatge a Xile del 28 de novembre al 2 de desembre amb l’objectiu que les pimes catalanes puguin avaluar in situ la potencialitat del país i les oportunitats de negoci que presenta. També és una bona ocasió per iniciar i consolidar relacions comercials ja establertes i afermar-hi la posició competitiva de l’empresa.

Creiem que les missions comercials com la de Xile ofereixen a l’empresa una bona oportunitat per promocionar els seus productes en un mercat d’interès, i permeten establir contactes amb clients potencials, obtenir informació de primera mà del mercat i tenir l’oportunitat d’avaluar les oportunitats de negoci existents. A més, la delegació d’empresaris que hi participa genera aliances estratègiques, a banda de compartir-ne l’experiència. Des de fa uns anys, des del departament internacional organitzem viatges empresarials arreu del món ja que creiem que és una molt bona fórmula per conèixer aquests nous mercats.

En aquesta expedició els empresaris que hi participin visitaran empreses locals i coneixeran de primera mà la situació actual del país, les possibilitats que ofereix i els paràmetres de les importacions des de la UE.

Vols acompanyar-nos en el viatge a Xile? Posa’t en contacte amb nosaltres i t’informarem de què cal fer!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Entra en vigor la Llei de procediment administratiu comú de les administracions públiques

Next Story

Exigeixes als teus deutors els interessos de demora?

Latest from Competitivitat