Alarma en la seguretat wifi

Aquestes últimes setmanes s’està parlant molt de la seguretat wifi. És o no fiable aquesta tecnologia? Doncs fins ara era un medi que es tenia com bastant segur, era molt difícil d’accedir si no es coneixia l’accés. Tot ha canviat arrel de l’informe elaborat pels experts de la Universitat de Leuven (Bèlgica). Aquest informe diu que la wifi amb protocol WPA2 (protocol de seguretat per les xarxes inalàmbriques, un dels més segurs fins ara) ja no és segur, es pot accedir fàcilment enganyant al sistema.

Download (PDF, 627KB)

Molts hackers enganyen el sistema i accedeixen a aquestes xarxes, el problema greu és quan ho fan servir per robar informació sensible o per interceptar correus electrònics o comptes de bancs i números de targetes de crèdit.

De moment l’única manera que hi ha segura per connectar-se per wifi és fen-ho a través de xarxes mòbils 3G i 4G.

Aquestes xarxes no estan afectades per aquest atac. La connexió per wifi també es segura si es fa a través de webs que estan  encriptades amb el protocol HTTPS.

Els fabricants dels routers ja estan treballant per solucionar aquest problema, Microsoft ha tret un pegat per solucionar aquesta incidència.

Si teniu opció de treballar per cable no ho feu per wifi

Des d’Ensertia el consell que us podem donar és que actualitzeu totes les versions de Hardware, ja que molts programes ho estan resolent. Pregunteu al vostre informàtic o persona de confiança sobre aquest tema i si teniu opció de treballar per cable no ho feu per wifi!

Consells per tenir una bona seguretat wifi

 Canviar el password un cop al mes i que no sigui fàcil, que porti números lletres majúscules i minúscules. Un mínim de 10 caràcters.

 Si teniu clients que fan servir el wifi, intenteu que no sigui el mateix que useu vosaltres, ja que si es comet una il·legalitat, la responsabilitat seria vostra. No cal tenir dues connexions wifi, les podem crear en el router amb passwords diferents, una per la nostra empresa i l’altre pels clients o visitants.

 Si detecteu que la senyal és molt justa, poseu un router que no sigui el que ve de fàbrica ja que solen ser molt justos. A vegades només canviant-lo l’efectivitat puja mol. Si fent això tampoc acaba d’arribar bé la senyal perquè el local és molt gran, penseu a instal·lar repetidors.

De totes maneres, sempre que es pugui treballar per cable és molt millor que per wifi. Més segur, més ràpid i més saludable.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Pensió de jubilació i treball: és compatible?

Next Story

6 tendències de comunicacions en el núvol per a l’empresa moderna

Latest from Innovació