Assegurar el nostre motor econòmic

L’afectació de la pandèmia sobre les economies de tot el món no té precedents. Entre les víctimes d’aqueixa aturada productiva estan, sens dubte, les pimes i els autònoms, que constitueixen el 99% del nostre teixit empresarial. Pèrdua d’ingressos i vendes, tancament de negocis o problemes de finançament: són només algunes de les conseqüències immediates que estan patint els 2,8 milions de pimes i 3,2 milions d’autònoms que hi ha al nostre país, segons les xifres oficials. Aquest segment genera més de 10 milions de llocs de treball (pimes) i un terç de tots els llocs de treball (autònoms) i constitueix un important motor econòmic.

Davant la crisi derivada de la Covid-19, la reconversió es perfila com a una possible eina d’emergència per a aquestes empreses. De fet, aquesta transformació ja està en marxa en desenes de negocis del sector tèxtil, de components de l’automoció o del sector químic, entre altres. Però reconvertir-se és una solució a curt termini. Després de la pandèmia, caldrà suturar la ferida i reconstruir des de la base la nostra capacitat productiva. I això requereix comptar amb un suport sòlid per a no partir de zero i poder sobreviure i competir a llarg termini.

En aquestes circumstàncies és vital comptar amb solucions flexibles que s’adaptin a la nova realitat a la qual han de fer front les empreses. I una de les solucions més rendibles és tenir les vendes assegurades a curt termini i també a futur, tant en el mercat domèstic com en el terreny internacional. Aquest factor permet a les empreses protegir-se davant els impagaments i davant els possibles canvis que puguin produir-se en la situació econòmica de la seva cartera de clients.

No podem oblidar que, a partir d’ara, mentre lluitem per a frenar l’avanç de la pandèmia, haurem de treballar en paral·lel en la producció d’un estoc de materials i béns, capaç de fer front a contingències futures. Aquest pla de contingència ha d’anar acompanyat, sens dubte, d’agilitat en el desemborsament de crèdits i facilitats per a accedir al finançament. I aquí és on les companyies asseguradores, juntament amb els bancs i l’Administració, tenen la fortalesa tècnica necessària per a actuar com un escut protector, que ajudarà a segellar la clivella causada per la pandèmia en els balanços de les empreses.

Cobrir les vendes, protegir-se enfront d’impagaments i disposar de crèdit amb rapidesa són tres elements clau per a poder establir les bases de la recuperació empresarial. Si ens recolzem en aquestes peces, estarem fent un pas de gegant en la bona direcció i haurem assegurat el funcionament present i futur del nostre motor econòmic.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La prevenció de riscos laborals; una assignatura pendent

Next Story

La vigilància de la salut dels treballadors per part de les empreses

Latest from Competitivitat