/

L’ABC de les empreses a les xarxes socials

Xarxes socials. ABC de les empreses a les xarxes.

Les xarxes socials ofereixen una gran oportunitat a les empreses per connectar amb el seu públic. Després de la introducció que vam fer en un altre post, Xarxes socials: tipus, ús i tendències, seguim analitzant com podem utilitzar les xarxes a benefici del nostre negoci.

A. CAL ESTAR A LES XARXES I QUINA/ES?

D’entrada cal pensar si ens és necessari ser present a les xarxes socials, com hi hem de ser presents i on. Partint de la base que l’objectiu de les xarxes és estar en contacte amb el nostre públic, cridar la seva atenció a partir de continguts de valor, fidelitzar-los i acabar provocant una acció de venda, cal que ens preguntem si i on – a quina xarxa social – és més probable que es trobin els nostres clients i potencials clients.

Per a negocis dirigits al gran consum serà més adient facebook, mentre que si oferim serveis o productes professionals B2B el linkedin es presenta com a més adequat. Si el nostre públic es troba majoritàriament a l’entorn urbà, potser ens anirà millor centrar l’atenció al twitter que al facebook. Si venem esports d’aventura, youtube es presenta com l’adient per poder mostrar vídeos d’emocions que puguin contagiar. Si tenim una escola d’art, instagram ens servirà per mostrar les fotos de les creacions dels nostres alumnes o professors. …

L'ABC de les empreses a les xarxes socials
Xarxes socials: Característiques.

Les estadístiques ens donen informació valuosa en aquest sentit i aquí en podeu trobar d’actualitzades:
Estadístiques i tendències digitals al món 2016. (Espanya a les pàgines 417 a 432).
Estadístiques de l’ús de les xarxes socials a Espanya 2015.

B. DEDICACIÓ A LES XARXES:

Ens podem preguntar: i perquè no estar a totes les pàgines alhora? Primer hem de tenir present que si obrim un perfil d’empresa o marca, hi haurem de dedicar temps. Deixar-la abandonada ens pot reportar més problemes a nivell de imatge i posicionament per deixadesa, que simplement no ser-hi. Per tant, siguem conscients de les nostres capacitats i recursos i millor centrem les energies en fer les coses bé en una plataforma encertada. Hauríem de ser capaços de dedicar-hi una estona cada dia, ni que fos per saber i contestar si hem rebut comentaris; veure què passa, de què es parla. Però per posar-nos uns mínims, seria convenient no “desaparèixer” de les xarxes més enllà de dos o tres dies seguits.

A més no sempre cal que publiquem contingut propi; també hi ha altres maneres de interactuar com per exemple compartint al nostre perfil les publicacions d’altres que pensem podem aportar valor.

C. COM ESTAR PRESENT A LES XARXES:

I si resolem ser-hi, pensem també el com. Què és més conegut el nostre nom d’empresa, la/es nostra/es marques, o potser nosaltres mateixos com a persones? Potser personal o professionalment gaudim d’una posició reconeguda socialment i tenim una àmplia xarxa de contactes ja fets i ens en podem aprofitar per parlar de la nostra empresa, marques, projectes.

Una tendència creixent d’entre les empreses que són a les xarxes socials, és precisament involucrar les persones vinculades al negoci. En parlarem pròximament.
(Continuarà).

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La productivitat personal és com les abdominals: només sorgeixen si les practiques

Next Story

Les eines de la comunicació estratègica

Latest from Competitivitat