/

Les bones pràctiques digitals de PIMEC arriben a Europa

La presidenta de l’European Association of Craft, Small and Medium-Size Enterprises (UEAPME), Ulrike Rabmer-Koller, i la seva secretària general, Veronique Willems, (www.ueapme.com),  van presentar a finals de febrer a la comissària europea responsable de Mercat Interior i Empresa, Elzibeta Bienkowska, un llibret que recull les iniciatives de les diferents patronals europees de pimes en programes d’ajut i monitoratge per a la transformació digital de les empreses.

https://goo.gl/so4kcu

La transformació digital de les pimes és una de les prioritats de la UEAPME i de PIMEC i, per aquest motiu, la patronal europea de les petites i mitjanes empreses està demanant als alts responsables comunitaris la creació d’un Centre de Coneixement Digital que ajudi les pimes a dur a terme aquest procés cap a l’entorn digital.

La transició digital afecta també la normativa europea que ha de crear el marc adequat per tal que sorgeixin noves oportunitats empresarials en el sector digital. Tot i això, la UAPME vol assegurar-se que els nous actors actuen de manera ètica i transparent. En aquest sentit, el passat 19 de març es va reunir el Grup de Treball de UEAPME sobre la Digitalització per debatre sobre la proposta de llei que publicarà la Comissió Europea el mes d’abril i que regularà la relació contractual entre les empreses i les plataformes digitals (B2B).

Dins del context de les plataformes digitals, el sector hoteler és el que s’està ressentint més de les pràctiques abusives d’algunes empreses digitals intermediàries. Tot i això, tant la UEAPME com PIMEC són conscients que algunes de les noves plataformes digitals també són pimes i que el sector digital ofereix moltes oportunitats empresarials. Per aquest motiu, quan la normativa europea s’apliqui als Estats membres, aquestes noves plataformes, tot i ser pimes, hauran de complir amb la nova normativa.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Adtech i Martech al servei del negoci

Next Story

La 4 Revolució Industrial, o la Revolució Digital

Latest from Innovació