Adtech i Martech al servei del negoci

martech
martech

Amb la transformació digital, no deixen de sorgir nous conceptes i eines empresarials que ens ajuden a ser més eficients i competitius. De la mateixa manera que hem sentit a parlar de Fintech (tecnologia per al sector financer), l’Adtech i el Martech irrompen per parlar de la tecnologia al servei de la publicitat i el màrqueting, i per tant, dels negocis. Convé aclarir, però, que Adtech es refereix a tecnologia publicitària i Martech a tecnologia de màrqueting

Les noves tecnologies ens aporten infinitat de noves oportunitats pel que fa a la gestió del negoci, al coneixement dels nostres clients, a la interacció amb ells, al nostre posicionament com a marca o empresa, o als canals disponibles. Eines, a més, molt més accessibles i econòmiques.

En diuen democratització de la tecnologia.

El més interessant, a més, és que l’ús i benefici d’aquestes tecnologies no està reservat únicament a les grans empreses. De fet, les mitjanes, petites i microempreses i els autònoms també poden treure un gran rèdit de l’Adtech i el Martech per ser més competitius. En definitiva, estem davant d’unes eines a l’abast de tothom.

Adtech · Tecnologia Publicitària

Les eines digitals utilitzades en el context de la publicitat inclouen plataformes per a comprar o vendre espais publicitaris, segmentar la nostra publicitat en diferents canals i espais (web, xarxes, email, vídeo, blogs…) i, fins i tot, programar de manera automàtica on, quan, com, i fins a quin pressupost màxim volem invertir, mitjançant motors intel·ligents.

També inclouen plataformes per a la gestió i el desenvolupament de creativitats, com edició de vídeos, o bàners, o la creació de codis de seguiment de campanya (UTM – Google Campaign URL Builder).

Els codis UTM serveixen per mesurar l’efectivitat de les nostres campanyes publicitàries online. Per exemple, si a les diferents peces o canals de la nostra campanya hi afegim el mateix codi de seguiment, després, a Google Analytics, podrem saber, tant de manera agregada com segmentada, quantes persones s’han interessat per la nostra campanya en total, i per quin mètode hi han accedit. Evidentment, això ens dona informació sobre com i quan som més efectius, de cara a pròximes campanyes.

Martech · Tecnologia de Màrqueting

La tecnologia de màrqueting va un pas més enllà i engloba màrqueting, tecnologia i management o direcció treballant per al mateix objectiu. És a dir, introdueix aspectes d’estratègia empresarial, més enllà dels operatius de gestió de campanyes.

Des del moment en què el consumidor o client se situa al centre de tota la nostra atenció i la seva experiència positiva quan interactua amb el nostre negoci es converteix en el principal objectiu, la tecnologia de màrqueting ens dona eines per poder conèixer més el client i fer possible la seva satisfacció cap a nosaltres.

Software com els CRM (customer relationship manager –gestió de la relació amb el client), ens permet automatitzar certs processos i ens aporta dades sobre les quals prendre decisions estratègiques.

A més, la informació que captem i guardem és personalitzada per cada client (quantes trucades hem intercanviat, quantes reunions hem fet i sobre quins temes, per quins temes està interessat i quan, etc.). D’aquesta manera, les nostres accions a l’hora de dirigir-nos a ell també poden ser personalitzades i – està demostrat– molt més eficients.

A més dels CRM, les eines d’automatització del màrqueting (programar accions de manera automàtica segons el que faci el nostre client o usuari), de curació de contingut, o d’estadístiques i anàlisi de dades, són també tecnologies de màrqueting que ens permeten fer una segmentació avançada i una oferta personalitzada per als nostres clients.

Amb això, us animem a explorar les eines que ens poden ajudar a aconseguir els nostres objectius.

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Infraestructures i energia: Uns pressupostos decebedors

Next Story

Les bones pràctiques digitals de PIMEC arriben a Europa

Latest from Innovació