/

Com escriure un post?

Més enllà del contingut, els nous hàbits de consum d’informació ofereixen també noves pautes que convé respectar. Per aquest motiu, excepte en els casos en els quals el prestigi de l’autor o del mitjà realitzin aquest treball previ, convé observar algunes regles imprescindibles per enganxar al lector i tenir, com a mínim, l’oportunitat que comprovi si el text és útil i recomanable.

“El més important, com més aviat millor” 

Les claus del post són les que et presento a continuació:

  • EL TITULAR, que ha d’atreure l’atenció, despertar interès, ser breu i, el més important, que condensi la idea principal de l’article. Pensa en la teva pròpia experiència, cada vegada mes llegim titulars que ens conviden a un text que el seu semblat amb la frase que ho encapçala és pura coincidència. Error! I és que fins al 80% de l’èxit del nostre text, en paraules del publicista David Ogilvy, pot dependre de la força i qualitat del titular.
  • EL MÉS IMPORTANT, COM MÉS AVIAT MILLOR. Si segueixes l’estructura periodística, hauries de crear una “entradeta” que desenvolupis el titular i ens ofereixi un ganxo irrenunciable per seguir llegint. Però, quins recursos acostumen a funcionar? Per exemple una cita que condensi part de la idea que anem a exposar; una xifra, una dada, una estadística… que et permeti reforçar les idees posteriors; una fotografia o un vídeo que il·lustri el post, etc.

18-utilitzada

  • ADAPTAR-TE AL PÚBLIC: pensa que a l’escriure molta gent ja llegeix des d’un smartphone o tablet. Pensa que la lectura des d’una pantalla té algunes singularitats que convé respectar. I tot i que no són els suports ideals per a la lectura, sí que són els més utilitzats. A partir d’aquí, hem d’oferir una lectura neta amb: frases curtes; paràgrafs reduïts; introduint llistats i vinyetes per facilitar la lectura, fer-la més còmoda i fluida; que el text respiri, que hi hagi suficient espai entre paràgrafs perquè la vista descansi i la sensació sigui més plaent; i utilitza la tipografia per fer trucades d’atenció, amb la utilització de cursives en les cites o negretes en les paraules o frases que volem destacar.
  • UN ESTIL SENZILL, directe i clar.
  • I una EXTENSIÓ QUE NO SUPERI LES 400 o 500 PARAULES

Eva Prats

Directora de Comunicació de PIMEC

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Què és el Registre d’operadors amb IVA intracomunitari?

Next Story

La pujada salarial mitjana pactada en els convenis col•lectius registrats fins al setembre es va situar en 1,08%

Latest from Competitivitat