/

Comunicació interna, indispensable tant per l’empleat com per al client

No existeix una estratègia global de comunicació, ben dissenyada i executada, que no inclogui la comunicació interna. El sentit comú ja ens ho adverteix, però algunes empreses i organitzacions segueixen sense una adequada gestió de la comunicació interna. I sense aquesta, és impossible projectar a llarg termini una bona imatge externa i construir una sòlida reputació corporativa.

Una norma que mai falla a l’hora de dissenyar un pla o engegar qualsevol estratègia de comunicació és posar a empleats o clients, segons el cas, al centre. Dóna’ls el comandament, ofereix-los la possibilitat de contribuir a canviar les coses i de millorar l’empresa.

“Una norma que mai falla a l’hora de dissenyar un pla o engegar qualsevol estratègia de comunicació és posar a empleats o clients, segons el cas, al centre.”

D’aquesta manera, segurament, t’obriran els ulls i t’atorgaran una perspectiva nova i diferents de les que t’havies plantejat fins aleshores. Les dades demostren que cal relacionar les dues comunicacions, la interna i l’externa, ja que mentre el 80 % de les organitzacions pensen que ofereixen una experiència o servei superior, només el 8 % dels seus clients ho perceben així. En canvi, si se’ls hagués escoltat i hi hagués hagut comunicació entre ambdós parts, aquests errors s’haguessin solucionat abans i  sense cap conseqüència negativa.

Una bona mesura és anticipar-te als desitjos dels teu públic, perquè en comunicació ja se sap: si no vas un pas per davant, vas un pas per darrere. I cal estar al dia!

57-utilitzadaEn la comunicació interna passa una cosa similar. La majoria de les empreses pensen que el seu clima laboral és positiu, que el personal està identificat amb els valors de l’empresa i que les seves condicions laborals estan per sobre de la mitjana. Però només cal explorar una mica per adonar-nos de la distància entre percepció i realitat,  on la comunicació és un valor més segur.

Per tant, canvia el focus, privilegia a empleats i clients, ofereix-los les eines necessàries per sentir-se part d’un projecte comúI amb aquesta recepta comuna – per a la comunicació, en el seu vessant extern i intern –, saludable, vàlida per a qualsevol època de l’any, econòmica i per la qual la il·lusió i l’actitud és més important que els coneixements de cuina, assoliràs el teu objectiu.

Eva Prats

Directora de Comunicació de PIMEC

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Com a pime, puc fer publicitat? (Part 1: Publicitat offline)

Next Story

Les plataformes de finançament participatiu doblen el seu volum en un any

Latest from Competitivitat