/

Corresponsabilitat

El diccionari ens diu: Responsabilitat compartida.

Una definició breu, clara i concisa. Estic d’acord que el tema en qüestió és molt senzill; cadascú ha d’assumir la seva responsabilitat. Així doncs, per què és tan complicat d’assolir?

Cal que tinguem la capacitat de respondre davant els nostres actes, això és responsabilitat.

La societat d’avui en dia demana corresponsabilitat en tots els àmbits. Però a mi m’han demanat que parli del dia de la dona treballadora.

Quina creieu que és la corresponsabilitat que necessita una dona treballadora? Un altre cop una resposta fàcil: la mateixa que un home, perquè la responsabilitat no varia amb el sexe sinó amb l’educació que ens han donat o els rols que venen imposats per la societat.

L’única responsabilitat diferent que tenim les dones és la gestació; la resta, tot es pot parlar, acordar, mediar i decidir.

No hem de fer res que no vulguem i per això necessitem, primer de tot, una base; l’educació és com tot a la vida, la base de les persones. L’educació ens ensenya a aconseguir el desenvolupament integral de la personalitat. Cal ser molt curosos amb el que ensenyem als nostres infants i amb l’exemple que els donem perquè són els adults del futur.

Els que ja no som nens i ens trobem al món laboral hem de lluitar i treballar per tenir lleis que ajudin a fer possible aquesta corresponsabilitat.

Com a dona, vull tenir el dret de tenir cura dels meus fills quan neixen, de reduir la jornada quan són petits, de poder estar amb ells quan estan malalts; i també vull que aquest dret no perjudiqui la meva carrera professional. Vull que la meva parella tingui el mateix dret a fer el mateix i, encara que hi ha lleis que ho regulen, no són suficients si veiem la diferència entre directives i directius o la bretxa salarial existent. Per què passa això? És clar, perquè la responsabilitat recau sobre nosaltres pel fet de ser dones!!!

Com a empresària, vull poder escollir una dona lliurement sense tenir por que agafi reducció de jornada o hores per portar el nen o la nena al metge… Per què sempre la mare??

Entre tots hem de canviar aquesta societat per ser corresponsables: homes, dones i empresa, però sobretot necessitem lleis que promoguin la igualtat i que la corresponsabilitat sigui no només un desig sinó una realitat. Ens hi posem?

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

D’empresàries i directives no cal dir que són dones

Next Story

Nous reptes de futur per a l’assessor de la igualtat d’oportunitats

Latest from Competitivitat