/

Oportunitats digitals després de la demonetització a l’Índia

El 8 de novembre, el primer ministre indi, en una aparició no programada, va anunciar la demonetització de bitllets d’alta denominació monetària amb un valor de 1000 i 500. Els dies següents a l’anunci han estat tumultuosos Per a l’economia índia, que es basa principalment en efectiu, amb prop del 70 per cent de tota la transacció que la utilitza. Tot i que els efectes últims d’aquest moviment encara s’han de determinar, moltes de les noves oportunitats han sorgit a l’Índia.

1. Pagaments digitals

 india-2 L’ús de carteres digitals i sistemes de pagament en línia s’han disparat des del moviment de demonetització, amb molts dels serveis que s’hi afegeixen Diversos milers d’usuaris cada dia. Això s’ha complementat amb el Banc de reserves de l’Índia que emet noves llicències per a “Pagament Banks ‘, que són bancs amb característiques limitades que s’espera que realitzin les seves operacions comercials de forma digital o mitjançant banca mòbil, en comptes de la tradicional ruta de maó i morter. En segon lloc, el model de baix cost d’aquesta banca diferenciada està destinat a treballadors migratoris, llars de baixos ingressos i petites empreses, que potser no tinguin accés a canals bancaris formals i caixers automàtics. Atès que hi ha hagut una considerable proliferació de mòbils Serveis a les zones rurals , moltes persones podrien optar per aquest mètode en lloc de confiar en diners en efectiu.

2. Màquines punt de venda

L’eliminació del 86 per cent de tot el valor en efectiu ha fet que les persones que tinguin accés a la banca formal hagin tornat a utilitzar targetes de dèbit i de crèdit per a les seves compres diàries. Això ha provocat que més botigues i comerciants necessitin terminals de pagament que els permeti passar les targetes i acceptar pagaments digitals. Atès que només hi ha uns quants fabricants d’aquests equips especialitzats i que la demanda s’ha disparat i s’espera que segueixi sent elevada en un futur pròxim, representa una oportunitat extremadament bona per a les empreses estrangeres entrar al mercat indi i complir l’excedent de la demanda.

3. Infraestructura de xarxa

india-3

Perquè l’esquema de demostració tingui èxit a l’hora d’impulsar el país cap a una economia “menys econòmica”, cal disposar d’un marc sistèmic per a les persones que busquen alternatives a l’efectiu. Tot i que els sistemes de pagaments digitals i màquines POS es citen com a bones mesures, sovint estan plagats per la manca de connectivitat de la xarxa, fent-los inútils. Per combatre això, el Govern de l’Índia ha implementat diversos plans per augmentar la penetració de banda ampla al país i millorar la infraestructura requerida.

En virtut del Esquema d’autopistes de la banda ampla de Digital India, la Xarxa Nacional de fibra òptica s’ampliarà a més de 2.50.000 pobles, mentre que els operadors de xarxes virtuals s’utilitzaran en àrees urbanes. Això continua essent extremadament crític ja que menys del 25 per cent de la població índia té accés a Internet. Perquè la iniciativa Digital Índia tingui èxit, el 75 per cent restant de la població haurà de ser ràpidament intervingut en línia, de manera que es pugui accedir a molts sistemes governamentals que ara s’apliquen de manera digital. A més, també tindrien accés als instruments financers de la nova era, que faran que el país passi molt més enllà del somni de convertir-se en economia “sense caixa”.

La presència d’empreses estrangeres amb coneixements especialitzats ajuda a l’Índia a utilitzar tecnologia més avançada

L’acció sorpresa del govern indi ha creat un moltes oportunitats per als emprenedors en l’economia digital emergent . Si bé hi ha moltes empreses índies que tenen la capacitat de respondre a aquests reptes, la presència d’empreses estrangeres amb coneixements especialitzats els ajuda a utilitzar tecnologia més avançada i obtenir més. Així, hi ha moltes noves possibilitats d’unió mútuament beneficiosa i transfronterera en l’emergent economia digital de l’Índia.

THOMAS JOSEPH , Director de MAPP LAW CHAMBERS

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La por al canvi: Per què ens costa sortir de la zona de confort?

Next Story

Els Departaments de RRHH, el canal per integrar la RSC a l’empresa

Latest from Competitivitat