A la darrera dècada la infografia s’ha convertit en una tendència creixent, i és que es tracta d’una eina educativa, entretinguda i útil que cal aprofitar per al nostre màrqueting. El poder de les infografies va més molt enllà de l’estètica, i afavoreix aspectes com el posicionament de la marca, el SEO (posicionament als buscadors), la priorització de missatges, o l’atracció de públic. Veiem perquè.
Una infografia és un resum visual d’una informació complexa; és tracta d’una representació gràfica visual d’informació, dades o coneixements que expliquen o resumeixen una informació complexa de manera ràpida i senzilla.
En altres paraules, la infografia recol·lecta dades i les organitza, presentant una informació en un format visual fàcil d’entendre, com un gràfic o mapa.
No cal dir que estem sobresaturats de missatges o inputs de tots els estils, de manera que tot impacte visual tindrà més possibilitats de captar l’atenció del nostre públic. De fet, el 90% de la informació que som capaços de recopilar es basa en l’impacte visual.
D’aquí que les considerem útils des del punt de vista del màrqueting:
- Podem explicar coses complexes de manera més senzilla, i per tant comunicar més eficientment.
- Els usuaris prefereixen les imatges i vídeos als textos perquè són de consum més fàcil i ràpid.
- Et permeten reciclar el teu propi contingut; és a dir, donar-li la volta a alguna cosa que ja hem publicat i tornar-ho a explicar però de manera diferent.
- Al ser visuals i atractives, resulten molt virals i són molt fàcils de compartir, i és dels elements que més tràfic adreça a la web des de les xarxes.
El principal aspecte negatiu que se’ls ha atorgat tradicionalment és que no faciliten el posicionament als buscadors; és a dir, al tractar-se d’una imatge, es deia que no hi havia text per a indexar, la qual cosa afectava al SEO. Però:
- en primer lloc, podem acompanyar la imatge amb text pla que l’expliqui,
- a més d’incloure un títol i text descriptius com a atributs de la imatge.
- I en segon lloc, ja s’està parlant del format gràfic svg (Scalable Vector Graphics) amb el qual es pot indexar el text de les imatges.
Per tant podem confiar en el poder de les infografies i llançar-nos a la creativitat per explicar la nostra marca, procés, producte o servei, a través d’un gràfic ben atractiu i visual.
Eines per crear infografies gratuïtament: Piktochart , Infogram o Easel.ly. Podeu veure també aquest post del blog masquenegocio.com
Exemples de infografies: