/

Evita la fuita d’informació a través del correu electrònic

Us heu plantejat en algun moment si la fuita d’informació a través del correu electrònic pot posar en perill la vostra empresa?

Doncs hi ha una tecnologia que solventa aquest problema:

IRM (Information Rights Management)

Aquesta tecnologia permet protegir informació sensible d’accessos no autoritzats, com serien copy & paste, captura de pantalles, impressions, obrir documents adjunts, etc., mitjançant l’encriptació d’aquesta informació. Alhora és compatible amb dispositius finals que emprenen Windows, iOs, Mac OS, etc.

Podem trobar aquesta tecnologia aplicada a solucions del tipus Office 365. En aquest cas concret, ens permetrà limitar les accions que, per exemple els empleats, poden fer amb la informació sensible de l’empresa i així evitar la fuita d’aquesta ja sigui per error o de forma deliberada.

La informació pot ser protegida tant a la teva empresa com fora d’ella, ja que la protecció es manté en les dades tot i sortir dels límits de l’organització.

  • Haurem de diferenciar entre missatges enviats entre els empleats de l’empresa i el personal no vinculat a l’empresa.
  • Els administradors poden protegir la sortida d’informació, mitjançant el correu electrònic, fent que no es pugui copiar, modificar, reenviar i imprimir pantalla el contingut d’un missatge.
  • També permet crear regles de protecció que s’aplicaran als missatges depenent de diferents paràmetres com pot ser el destinatari entre d’altres.
  • Si els correus s’envien a usuaris externs la cosa canvia, es poden aplicar regles per encriptar aquests missatges i els missatges es llegeixen al navegador amb una aparença similar al Outlook Web App.
  • També es poden aplicar regles que fan que en abandonar la infraestructura de l’empresa els missatges s’encriptin i llavors no es puguin llegir a la bústia d’entrada del receptor, si no està autoritzat a llegir el missatge per no formar part de l’organització, per exemple.
correu electrònic
La IRM (Information Rights Management) ens proporciona múltiples opcions per protegir la informació que compartim

A banda de la protecció genèrica que poden aplicar els administradors, els propis usuaris poden aplicar plantilles de seguretat, que permetin accés sense restriccions,  confidencialitat, no permetre reenviar, etc. Fins i tot es poden rebre notificacions si algú que no està autoritzat vol obrir un adjunt a un missatge.

 

 

En resum, aquesta nova tecnologia ens proporciona múltiples opcions per protegir la informació que compartim per correu depenent de les nostres necessitats e “interlocutors”.

Creieu que és necessari protegir la vostra informació? Trobeu útil aquesta tecnologia?

1 Comment

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Controls i seguretat alimentària

Next Story

Missions comercials a Colòmbia! T’apuntes al nostre viatge empresarial?

Latest from Competitivitat