L’enviament de SMS torna a ser una eina habitual per a les campanyes de publicitat

Cada vegada són més les empreses que decideixen tornar a l’SMS, i no és d’estranyar, ja que en un món on cada vegada es mou més negoci i més persones en els mòbils , és una decisió més que encertada .

L’SMS té el poder de la immediatesa a favor seu, d’arribar a un dispositiu que en tot moment està amb l’usuari

L’enviament de SMS torna a ser una eina habitual per a campanyes de publicitat, màrqueting directe o fidelització , confirmació de cita, avisos automàtics quan es produeix un determinat esdeveniment o en la confirmació de processos de contractació.

Actualment, els mòbils formen part de la nostra vida quotidiana, no ens enlairem d’ells ni un moment, i aquest fet converteix els SMS en una de les formes de fer màrqueting que més està creixent.

Els SMS són un canal de comunicació eficient, econòmic i fiable utilitzat per empreses per a la comunicació amb els seus clients

A més, des de qualsevol punt del món es poden rebre missatges breus de text, mentre que els emails o missatges en xarxes socials són impossibles de veure en aquells llocs als quals no ha arribat internet o la connectivitat 3G o 4G no aconsegueix arribar.

I una altra dada important: qualsevol dispositiu mòbil té la capacitat de rebre un SMS, independentment de la seva antiguitat, sistema operatiu o prestacions. Hi ha pocs mitjans de comunicació tan directes i amb les possibilitats de l’SMS!

Com enviar missatges SMS a través d’una aplicació web

Les plataformes al núvol d’enviament de SMS permeten enviar des de qualsevol lloc i en qualsevol moment a través d’un aplicatiu web, tant a una llista de nombres com un sol usuari i de manera puntual. Només es necessita un ordinador amb connexió a la xarxa per fer els enviaments.

Protocol de funcionament de l’enviament de SMS

  1. S’accedeix a la plataforma en el núvol d’enviament de SMS
  2. A la part superior del formulari d’enviament, s’introdueix el número de mòbil on es vol enviar el text
  3. En cas de tractar de més d’un mòbil, es vincularà un document de tipus text, amb els números separats per punt i coma
  4. En el camp del text, s’escriurà el contingut del missatge sempre limitat a 160 caràcters fixats per a l’enviament de l’SMS
  5. Un cop introduïdes totes les dades, es procedeix a l’enviament fent clic sobre el botó
  6. En cas que l’enviament no s’hagi realitzat, l’usuari també serà informat sobre el motiu i l’estat de l’enviament del missatge
  7. El client també té accés a una aplicació web d’accés privat des de la qual es pot controlar el trànsit dels SMS

Quins avantatges té el màrqueting SMS per a la teva empresa?

Lectura immediata

Les estadístiques afirmen que el 96% dels SMS es llegeixen, fent d’aquesta forma de comunicació, i missatgeria, una de les més llegides, tenint un índex de recepció envejable.

A més de ser missatges que es llegeixen, aquests es llegeixen bastant ràpid, ja que es calcula que el 90% dels missatges es llegeixen en els 3 primers minuts després d’haver-los rebut.

Cost econòmic

No requereix d’intermediaris per la qual cosa l’emissor (empresa) i receptor (client) elaboren la comunicació sense necessitat de repartidors de correus, agents publicitaris, etc.

Rich Mitjana

 Les plataformes al núvol d’enviament de SMS de Numintec permeten enviar els missatges des de qualsevol lloc i en qualsevol moment a través d’un aplicatiu web, tant a una llista de nombres com un sol usuari

L’SMS pot incorporar en un sol mail diversos tipus de continguts (imatges, vídeos, enllaços …) convertint-lo en un punt de referència per a altres mitjans i canals de què disposa l’empresa. L’SMS es pot utilitzar com a pas inicial per redirigir posteriorment al client a altres llocs, una tasca que compleix a la perfecció.

La relació cost / inversió del SMS està entre els més rendibles dels mitjans amb els que solen operar les empreses

Mensajés personalitzats i privats

La comunicació mitjançant els SMS és totalment personalitzada i els missatges enviats per SMS són totalment privats, la comunicació és personal, de manera que l’SMS una de les formes de comunicació, i màrqueting, més privades que existeixen .

comunicació directa

L’SMS és una forma de comunicació empresarial directa entre empresa i client. La majoria de línies de SMS permeten que l’usuari receptor del missatge pugui respondre al propi missatge, enviant la seva resposta i obtenint, al seu torn, una nova resposta de l’empresa.

Hora per conèixer els resultats

La comunicació per SMS és mesurable, reportable i testeable a temps real, obtenint dades que ens ajuden a analitzar com està funcionant el màrqueting de SMS. T’apuntes a l’SMS?

José María Torres

Presidente ejecutivo del grupo Numintec
Premi Fundació PIMEC als Valors d’empresa 2017

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Comerciants, treballadors i autònoms socorren Barcelona en l’atac de les Rambles

Next Story

Pimes: de l’expansió a la crisi, i de la crisi a la recuperació econòmica

Latest from Competitivitat