Les empreses ja no estan obligades a portar el registre horari de la jornada diaria

El Ple de la Sala IV del Tribunal Suprem acaba d’establir en una sentència que les empreses no estan obligades a portar un registre horari de la jornada diària de tota la plantilla per comprovar el compliment de la jornada laboral i dels horaris pactats.

Només s’haurà de portar un registre de les hores extres realitzades

Per tant el criteri establert al pla per l’any 2016 de la Inspecció de Treball i Seguretat Social que incidia en el control del registre horari dels treballadors, tant a temps parcial com a temps complert queda ara desautoritzat.

Download (PDF, 578KB)

Des de PIMEC, celebrem aquesta sentència, ja que entenem que, com ja hem expressat en diverses ocasions, l’obligació de portar l’esmentat registre suposaria implementar costosos processos de control horari que, en moltes ocasions, no comportarien un benefici real per a les empreses ni per als treballadors.

A més, aquest exhaustiu control podria provocar la tornada a sistemes de treball més mesurats per hores de presència física a l’empresa que per productivitat, sistemes que han esdevingut obsolets i totalment desfasats respecte a la realitat actual.

En aquest sentit, només comportaria un augment significatiu de burocràcia que no evitaria les males pràctiques.

https://www.pimealdia.org/cultura-presencialista-cultura-valors/

Més enllà de totes les accions que s’han realitzat prèviament a la publicació d’aquesta sentència, un cop conegut el seu contingut i davant la “campanya 2017 de registre horari de la Inspecció de Treball de Catalunya”, des de PIMEC hem demanat una reunió urgent amb l’administració per tal de replantejar la instrucció de la inspecció i la mateixa campanya.

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Blogging: els 10 millors consells per a empresaris amb iniciativa!

Next Story

Els emprenedors estrangers poden beneficiar-se del règim de residència per emprenedors

Latest from Panorama