/

Blogging: els 10 millors consells per a empresaris amb iniciativa!

Blogging! Per què? Perquè és la teva targeta de visita: els clients ho revisaran abans que et contractin, i el teu blog mostrarà el teu estil i talent i el de la teva empresa.

No et resisteixis més! Segueix aquestes deu maneres a prova d’errors per engegar-te:

  1. Pensa per qui és el teu blog

Qui ho llegirà? Idealment pensa en una persona real perquè puguis nomenar-la, conèixer la seva edat, el que li agrada i el que no li agrada.

  1. Pensa en el que li interessa al lector

Entra en el cap del teu lector, com fan tots els editors de mitjans de comunicació realment bons. Necessites ser útil. Entretingut. Dóna al teu lector alguna cosa que no pugui aconseguir en una altra part. Quins problemes volen resoldre els teus lectors?

  1. Examina la teva competència

Analitzi com si fossis un forense altres blogs. Què funciona? Què no? Demanar prestat i adaptar les coses que t’agraden.

  1. Tenir a un professional per dissenyar el seu blog

Tenir a un professional per dissenyar el seu blog t’estalviarà diners

T’estalviarà diners al final. Però lliura’ls primer de tot una llista de requeriments i verificació. Desitges una barra lateral convidant als lectors a subscriure’s per correu electrònic; les seves dades de contacte han d’estar en la cantonada superior dreta, per la qual cosa els lectors no han de desplaçar-se per la pàgina; tingues un“follow me” i un altre “comparteix això”, amb els botons ben visibles fer compartir fàcilment a les xarxes socials.

  1. Escriu el teu blog

Comença amb un dels tres estils més llegits d’aquest tipus de publicacions: l’estudi d’un cas, una llista, com és el cas d’aquest blog; o una notícia.

Com escriure un post?

  1. Crea un títol trencador

Utilitza paraules poderoses i paraules clau. TU és la paraula més important. “Per què necessites tenir un blog?, “Posa vida a la teva comunicació, “Per què és imprescindible transformar digitalment la teva empresa?” o “Top Tendències en Comunicació 2017”.

Top Tendències en Comunicació 2017

  1. Utilitza jocs de paraules com a titulars

Fan la seva còpia de fàcil lectura i que es pugui escanejar.

  1. Pensa visualment des del principi

Has d’utilitzar fotos. Pren les teves pròpies i utilitza Instagram perquè puguis retallar i fins i tot utilitzar filtres en blanc i negre. Però sempre emplena el ‘text alt’ quan agregui una imatge a una publicació. És el que Google veu, i també Pinterest.

  1. Crida a l’acció al final

Demana que ho comparteixin a les xarxes socials si ho han trobat útil i els dónes les gràcies. Digues-los que poden rebre consells útils cada setmana / quinzena / mes lliurats a la seva safata d’entrada si signen en la casella. Demana els seus comentaris o opinions.

  1. Revisar, pressionar publicar i després promoure

Programa tweets (fins a tres al dia, ben espaiats i amb missatges diferents). Tenir un calendari de promoció en Facebook, Pinterest i la resta de xarxes.

Eva Prats

Directora de Comunicació de PIMEC

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Reunions productives: com gestionar amb eficiència les teves reunions

Next Story

Les empreses ja no estan obligades a portar el registre horari de la jornada diaria

Latest from Consells empresarials