Dayketing, treu-li partit al calendari i comunica

Sant Valentí, Carnestoltes, el Dia del Pare/Mare, el Dia de la Dona Treballadora, Sant Jordi, Halloween, Black Friday… Segur que estàs cansat de veure i rebre promocions de les grans empreses quan s’acosten aquestes dates i, més d’una vegada, t’has preguntat: una petita, mitjana o microempresa també podria aprofitar aquestes dates tan assenyalades del calendari per guanyar visibilitat i incrementar vendes? La resposta és sí, però per fer Dayketing -nom que rep aquesta tècnica de marketing i comunicació- i aconseguir crear marca és fonamental seguir una estratègia prèvia.

Fer Dayketing és molt més que sumar-se a la moda de fer promocions un dia concret per millorar la sortida de producte

Des del punt de vista comunicatiu, fer Dayketing suposa una excel·lent “perxa informativa” per proporcionar valor a la marca i obtenir notorietat, però s’ha de tenir en compte que requereix una bona planificació, creativitat i treballar amb molta antelació.

Passos a seguir per una bona estratègia de Dayketing

Planificació

Per aconseguir que l’acció sigui rentable, el primer és veure quines dates poden resultar més favorables per poder contextualitzar el teu negoci dins d’una celebració destacada. Aquesta no té perquè ser de les més conegudes comercialment, pot tractar-se d’una festivitat local, un Dia Mundial, el patró d’un sector professional, etc. Seguidament, s’ha de determinar un objectiu i segmentar el target al qual vols dirigir la teva comunicació.

Per exemple, si el teu negoci pertany a l’àmbit de l’educació, pots aprofitar el Dia Mundial de la Docència (5 d’octubre) per donar informació sobre el perfil dels estudiants, regalar una classe gratuïta, fer descomptes en la contractació d’un curs, vincular-te amb una ONG o un Casal de barri per dur a terme una acció solidària com ajudar a nens, adults o gent gran que necessitin algun tipus d’aprenentatge… Les opcions són múltiples.

Creativitat

El públic s’ha d’identificar-se amb el missatge que està rebent

Amb la data i el target ben definits, la creativitat és clau. En aquest sentit, transmetre els valors de marca mitjançant la creació de continguts que aconsegueixin despertar les emocions del públic al que et dirigeixes esdevé una fórmula molt eficient perquè, en dates tan marcades, el públic no actua racionalment, sinó que ho fa per impuls i, per tant, ha d’identificar-se amb el missatge que està rebent.

Comunicació

Finalment, arriba l’hora de comunicar i de decidir com fer-ho. Sens dubte, la nostra comunicació no podrà comparar-se mai a la d’una gran empresa perquè els recursos dels que disposem són molt diferents, però afortunadament, la comunicació és una eina molt versàtil eficaç per a tothom.

A banda dels mitjans de comunicació, hi ha el material corporatiu (flyers, díptics, tríptics, etc.), la publicitat en mitjans locals, els e-mailings i les xarxes socials, que avui dia, suposen una poderosa eina per connectar amb el públic que desitges i difondre la teva marca fent que sobresurti de la resta.

Fer Dayketing i comunicar Dayketing no és fàcil i requereix temps i experiència, per la qual cosa sempre és millor deixar-ho en mans d’especialistes com els que, avui dia, disposen moltes entitats dirigides a petits empresaris, emprenedors, autònoms, etc.

Sílvia Roca

Fer Dayketing és una excel·lent “perxa informativa” per proporcionar valor a la marca i obtenir notorietat.

Perquè l’acció sigui rentable, es requereix estratègia, creativitat, treballar amb antelació i comunicar adequadament.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

El 2016 ha estat un any d’impuls per a la negociació col.lectiva

Next Story

Criteris de l’etiqueta ecològica de la UE per a l’allotjament turístic

Latest from Innovació