//

L’Índia: Oportunitats de negoci en un país en expansió

Amb un increment de la demanda dels consumidors i una ràpida reactivació dels negocis a nivell global, l’economia de l’Índia segueix creixent, convertint-se en una potència amb grans oportunitats per a inversors i emprenedors d’altres països, ja que és la sisena economia mundial per PIB nominal i la tercera més gran per PPA (Paritat de Poder Adquisitiu).

Una de les principals raons per les quals val la pena invertir a l’Índia és la seva població: més d’1,3 bilions d’habitants amb una mitjana d’edat per sota dels 30 anys, i  cada vegada més mà d’obra qualificada al mercat laboral. Aquest fet ajudarà els inversors a obtenir millors resultats de la producció i dels serveis contractats al país.

L’abundància dels recursos naturals, les polítiques innovadores que ajuden al desenvolupament sostenible i permeten reduir l’ús de combustibles fòssils, i les reformes estructurals de l’economia, enfocades a facilitar els negocis en aquest país, confirmen que l’Índia és una economia molt atractiva per a la inversió estrangera.

Les empreses amb més oportunitats en aquest país són: en primer lloc, les del sector de processament dels aliments, el qual té previsió de créixer notablement en els pròxims anys; en segon lloc, les del sector de les noves tecnologies, on grans gegants del sector ja estan situats a Bangalore; i, en tercer lloc, les empreses relacionades amb el sector del transport i la construcció d’infraestructures, a causa de la necessitat de crear noves vies ferroviàries, metros i altres elements de mobilitat per a les zones urbanes.

També gaudeixen de grans oportunitats de negoci les empreses de la indústria de l’automoció, ja que l’Índia compta amb una alta capacitat de producció, i de la indústria aeronàutica, gràcies a les bones qualificacions en enginyeria i el preu econòmic de la mà d’obra al país. Finalment, també cal recalcar l’interès mostrat per les empreses relacionades amb les energies renovables, que combaten el canvi climàtic; es preveu que el govern indi inverteixi entre 200 i 300 bilions de dòlars en el sector durant la pròxima dècada.

Alhora, cal destacar que el govern de l’Índia presta especial atenció a les PIMES i start-ups. Un clar exemple d’això és l’activitat que realitza el Ministeri de la Micro, Petita i Mitjana Empresa de l’Índia, que organitza regularment esdeveniments que promocionen la cooperació internacional i ajuden a identificar les sinergies que pugui haver-hi entre les empreses nacionals i internacionals. D’aquesta manera es crea un ambient que ajuda al creixement dels negocis transfronterers.

Així doncs, la combinació d’una gran base de consumidors amb una demanda i un poder adquisitiu creixent, l’optimització dels processos duaners, la reducció gradual de les taxes i les mesures per facilitar les inversions estrangeres a pràcticament tots els sectors de l’economia, i la mà d’obra qualificada, converteixen l’Índia en una economia oberta i dinàmica, on les oportunitats de negoci creixen en sintonia amb moltes de les altres grans potències mundials.

Joseph Thomas

Country Manager Índia – PIMEC

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Les pimes catalanes guanyen presència en la segona edició de l’Advanced Factories

Next Story

La motivació del nostre equip és imprescindible per assolir objectius empresarials

Latest from ODS i RSC