Millennials una nova generació en el mercat laboral

Els millennials és la generació nascuda entre 1981 i 1995 que tenen en el seu conjunt una personalitat i característiques pròpies.

Segons un estudi recent, el 54% tenen una formació universitària, sent la generació millor preparada i paradoxalment amb un nivell més alt d’atur.

Una generació amb una personalitat i característiques definides

Són professionals amb unes característiques molt concretes que convé tenir-les en compte quan s’incorporen en les nostres empreses.

És la generació que ha crescut sota el paraigües de les noves tecnologies i  el seu medi natural és Internet i  les xarxes socials, les seves relacions es realitzen digitalment, caracteritzats per tenir un comportament multitasking amb capacitat per fer varies coses al mateix temps, són multipantalla i multidispositius.

Conceben la feina com un espai amb oportunitats per assumir responsabilitats, i on probablement, no estaran més de 3 anys si no els hi apassiona el que fan. Tenen un sentit de la vida diferent, prefereixen no tenir feina a desenvolupar tasques avorrides i poc gratificants.

Elements com la vestimenta, també són característics, més informals que les generacions anteriors. Necessiten del feedback dels seus superiors, volen saber com poden desenvolupar-se professionalment i destaquen per la seva autoexigència i impaciència.

En els curriculums d’aquests candidats es veurà un gran moviment d’empreses abans dels 38 anys, hauran passat per més de 10 amb un canvi radical en la visió i concepció del treball

Des de la direcció de les empreses s’ha de prendre consciència dels gaps generacionals que cada cop seran més rellevants. Cada generació té unes característiques i necessitats vitals diferents, i ara la nova força del treball es mou pel canvi, el dinamisme, el coneixement i la innovació.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

El TSJM obre la porta a una reducció de les minutes excessives dels registradors de la propietat

Next Story

Normes per a la protecció dels secrets comercials de les empreses de la UE

Latest from Competitivitat